Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Μαξίμου: Εξετάζουμε αίτημα επέκτασης της δανειακής σύμβασης Με όρους


Μόνο το ενδεχόμενο να ζητήσει επέκταση της δανειακής σύμβασης, διαχωρίζοντας την σαφώς από το πρόγραμμα – Μνημόνιο, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε παράταση του προγράμματος/Μνημονίου» διευκρινίζουν από την κυβέρνηση αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι πληροφορίες ότι η ελληνική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει εξάμηνη παράταση.

Η πληροφορία ήρθε από ευρωπαϊκές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters και ανέφερανότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αίτημα για την παράταση της δανειακής σύμβασης για έξι μήνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα προτίθεται να καταθέσει το σχετικό αίτημα αύριο Τετάρτη. Θα αφορά την παράταση κατά έξι μήνες της δανειακής σύμβασης. Όπως έγινε γνωστό, η σχετική επιστολή θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για προτάσεις που περιλαμβάνονταν στο σχέδιο Μοσκοβισί και αποδέκτης θα είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συγκληθεί Eurogroup. (Διαβάστε αναλυτικά στο tvxs.gr:Γέφυρα 3 σημείων για συμφωνία ανοίγει η Ελλάδα: Ποιά αποδέχεται)

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπ. Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σήμερα, κατά την οποία συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου