Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Σακελλαρίδης: Είμαστε αισιόδοξοι ότι σήμερα θα έχουμε θετική εξέλιξη


Την πεποίθηση πως σήμερα το βράδυ στο Eurogroup θα υπάρχει θετική εξέλιξη για την ελληνική πλευρά εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στις πρωινές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του Mega.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφερόμενος στο σημερινό κρίσιμο έκτακτο Eurogroup.

Ο Γ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει όλες αυτές τις εβδομάδες ότι έχει τη διάθεση και να κάνει διάλογο και να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση, αλλά ταυτόχρονα να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στη λαϊκή εντολή που έχει λάβει».

«Δίνουμε πολύ σκληρή μάχη. Έχουμε κερδίσει πολλά σε σχέση με κυβερνήσεις που στο παρελθόν δεν είχαν όχι απλώς ορθώσει το ανάστημά τους, αλλά στην ουσία συναινούσαν σε αυτού του τύπου την πολιτική. Βρισκόμαστε πολύ πιο μπροστά σε επίπεδο κατακτήσεων. Εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε το μέγιστο δυνατό για τον ελληνικό λαό, για να μπορέσουμε να πατήσουμε στα πόδια μας, για να μπορέσει να ανασάνει ο ελληνικός λαός» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο καθένας κρίνεται για την τοποθέτησή του στο να βρεθεί λύση» είπε ο κ.Σακελλαρίδης αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης.

Δείτε εδώ:

http://left.gr/news/g-sakellaridis-eimaste-aisiodoxoi-oti-simera-tha-ehoyme-thetiki-exelixi


«Δεν έχουμε κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές μας» είπε χαρακτηριστικά και εξηγώντας γιατί δεν κατατέθηκαν τα νομοσχέδια του Υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την προστασία της πρώτης κατοικίας είπε ότι «ο βασικότερος λόγος που δεν κατατέθηκαν είναι ότι δεν έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές ακόμα, για να τα εγκρίνουν».

Σημείωσε δε ότι, δεν σχεδιάζονται αλλαγές στα συγκεκριμένα νομοσχέδια, καθώς αυτά πρόκειται να «ελαφρύνουν την κοινωνία και να συμβάλουν στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ».

Αναφερόμενος στο αίτημα που απέστειλε χθες η ελληνική πλευρά στους Ευρωπαίους, ξεκαθάρισε ότι: «Δεν έχει ζητηθεί επέκταση του προγράμματος, ούτε αξιολόγηση» διαφορετικά, όπως είπε «θα είχαμε υπογράψει πριν από δέκα μέρες».


Σχετικά με μονομερείς ενέργειες από ελληνικής πλευράς, τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν ενέργειες με δημοσιονομικό κόστος, κάτι που άλλωστε αναφέρεται και στο αίτημα που έστειλε χθες η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του κ.Βαρουφάκη.

«Ούτως ή άλλως συμμετέχουμε στους τρεις θεσμούς» είπε αναφορικά με την τρόικα, ξεκαθαρίζοντας ότι απαιτούμενο είναι η συνεργασία να μην είναι με τα τεχνικά κλιμάκια, αλλά με τους ίδιους τους θεσμούς και τους ηγέτες τους «δεν μπορεί να συνεχιστεί η επιβολή πολιτικών από ένα κλιμάκιο τεχνοκρατών» είπε τονίζοντας ότι το καθεστώς της Ελλάδας είναι διαφορετικό από αυτό άλλων ευρωπαϊκών χωρών που επιτηρούνται.

«Δεν θέτουμε εμείς τελεσίγραφα. Έχουμε συνηθίσει να μπαίνουν τελεσίγραφα από την άλλη πλευρά. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω σε κάποια πράγματα» ανέφερε, τονίζοντας ότι «τα τελεσίγραφα μας θυμίζουν τον Πέτρο με τον λύκο: κάθε φορά μάς προειδοποιούν ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου... Δεν θέλουμε να έρθει το τέλος του κόσμου, και δεν πιστεύουμε ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου