Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ν. Φίλης: Στόχος μας να εφαρμόσουμε γρήγορα το πρόγραμμά μας (βίντεο)


«Δεν ήρθαμε για να μιλάμε γενικώς, αλλά θέλουμε καθαρές λύσεις και επιτάχυνση των διαδικασιών με κύριο στόχο να προχωρήσουμε στο πρόγραμμά μας και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Στόχος της κυβέρνησης ήταν να τελειώσει γρήγορα με τις εκκρεμότητες που υπήρχαν από την παλιά βουλή, γρήγορα κυβέρνηση, γρήγορα διαπραγμάτευση, γρήγορα Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μπορέσουμε γρήγορα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας» τόνισε ο Νίκος Φίλης. Ενδεικτικές αυτής της κυβερνητικής πολιτικής επιλογής είναι οι άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση όπως η ρύθμιση για τις 100 δόσεις καθώς και η ρύθμιση που έρχεται για αύριο για τους πλειστηριασμούς της α' κατοικίας και τα εργασιακά.

Δείτε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=leuCWOoNCIY

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στην εκπομπή Κόντρα24 εξήγησε ότι εξ αρχής ήταν πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, οι συναινέσεις, αφού δεν έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή. Οι πολιτικές κινήσεις ήταν άμεσες από την αρχή καθώς σκοπός της κυβέρνησης ήταν να μην αναλωθεί σε διαπραγματεύσεις χάνοντας έτσι την ορμή της. Μόλις διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε κυβέρνηση συνεργασίας για να αποφύγει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Στη συνέχεια ξεκίνησε αμέσως, την διαπραγμάτευση αναδεικνύοντας σε παγκόσμιο ζήτημα, το θέμα της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση εκλέχτηκε για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της δεν είναι δυνατόν να παίρνει διαρκώς παρατάσεις

«Η κυβέρνηση εκλέχτηκε με σκοπό να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν είναι δυνατόν να παίρνει διαρκώς παρατάσεις για την εφαρμογή του». Στο υπάρχον πολιτικό πλαίσιο ήταν αναγκαίο λοιπόν, να υπάρξει συνεννόηση για την εκλογή ενός προέδρου της Δημοκρατίας, που δεν θα ήταν αριστερός, ώστε να εξασφαλιστούν ευρύτερες συναινέσεις. Ο στόχος ήταν να βρεθούν λύσεις, που ενοποιούν και συσπειρώνουν. «Δεν μπορούμε να δείχνουμε αλαζονεία και να θέλουμε με το 36%, τα πάρουμε όλα» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Νίκος Φίλης.

Σε ερώτηση που τέθηκε γιατί δεν προκρίθηκε η υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου, παρόλο που το όνομα του συζητιόταν μέχρι τελευταία στιγμή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι ο κ. Αβραμόπουλος είναι επίτροπος, μέλος της Κομισιόν αλλά αν έφευγε από το θεσμικό του ρόλο, αυτός που θα τον αντικαταστούσε θα έπαιρνε ένα χαρτοφυλάκιο β' κατηγορίας, κάτι που δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας. Η μεγαλύτερη συσπείρωση βρισκόταν στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου και όχι του κ. Αβραμόπουλου.

Ο κ. Παυλόπουλος είχε σημειακές παρεμβάσεις, παρόλο που έχει τις ευθύνες του, ως κυβερνητικός τότε βουλευτής. Για παράδειγμα σε μια ομιλία του στη Βουλή προειδοποιούσε για τα δεινά της γερμανικής Ευρώπης. Δεν είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, αντέδρασε στον ΕΝΦΙΑ, στο θέμα της ΔΕΗ, ή της ΕΡΤ. Σημαντική ήταν και η ιστορία της σύγκρουσης με το βασικό μέτοχο, αλλά ιδιαίτερα καθοριστική ήταν η στάση του κ. Παυλόπουλου το 2008, όπου παρά τα καλέσματα του αφηνιασμένου μιντιακού συστήματος παρέμεινε ήπιος και προέκρινε μια δημοκρατική απάντηση και μια εξομάλυνση αποτρέποντας να υπάρξει ρεβάνς από την πλευρά των κατασταλτικών μηχανισμών και της ακροδεξιάς, με αφορμή το αίμα του αδικοχαμένου παιδιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου