Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Σακελλαρίδης: Η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει να βρεθεί λύση


Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για το αίτημα εξάμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης και σχολίασε την τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι: «δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης».

«Οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις δεν γίνονται μέσω δηλώσεων, γίνονται μέσα σε κλειστές αίθουσες όπου κάθονται οι εταίροι, με κλίμα αλληλεγγύης και με διάθεση να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση, συζητούν, διαφωνούν, συμφωνούν, βρίσκουν κοινά σημεία και προχωράνε μαζί». Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι «δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης».

Δείτε εδώ:

http://www.dailymotion.com/video/x2hgv30_real-gr-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%81i%CE%B4%CE%B7%CF%83_news

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Το σημαντικό που πρέπει να γίνει κατανοητό, που πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι ότι αυτή τη στιγμή η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση που θέλει να βρεθεί λύση, είναι μία κυβέρνηση η οποία δεν θέλει να δημιουργεί αδιέξοδα, είναι μία κυβέρνηση η οποία θέλει τα πράγματα να πάνε μπροστά. Αλλά για να πάνε μπροστά τα πράγματα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι τι έχει πάει στραβά στο παρελθόν».


Η κυβέρνηση δεν θα κάνει αποδεκτό κάτι που προσβάλλει τη λαϊκή εντολή για σταμάτημα της λιτότητας. «Το Μνημόνιο δεν μπορεί να συνεχιστεί σε καμία περίπτωση» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε ότι εντός της ημέρας η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα εξάμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης. Στο ερώτημα ποιο θα είναι το περιεχόμενο του αιτήματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:«Στο χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η παράταση αυτό που θέλουμε είναι να ληφθούν κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θέλουμε να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων το οποίο να το συμφωνήσουμε από κοινού με τους εταίρους πάνω σε μια σειρά από ζητήματα που θεωρούμε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων και θέλουμε προφανώς να υπάρχει δυνατότητα μιας δημοσιονομικής χαλάρωσης σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου