Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Για τη Μέρκελ οι πόρτες της Ελλάδας είναι ανοιχτές


«Για την Άνγκελα Μέρκελ οι πόρτες της Ελλάδας είναι ανοιχτές», δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Είμαστε γνωστοί για τη φιλοξενία μας».

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, μάλιστα, ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να πάρει χρήματα από χώρες όπως η Ρωσία ή η Κίνα, που έσπευσαν να τον συγχαρούν μετά την εκλογή του την 25η Ιανουαρίου. Η απάντηση του ήταν η εξής: «Το ενδιαφέρον των χωρών αυτών δείχνει το πόσο η Ελλάδα ελκύει το διεθνές ενδιαφέρον. Η Ελλάδα συνεχίζει στον δρόμο της σταθερότητας για να επιστρέψει η ανάπτυξη. Έχουμε για την ώρα στο μυαλό μας μια ευρωπαϊκή λύση, είμαστε χώρα της Ευρωζώνης».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι ο οικονομικός «πόλεμος» κατά της Ρωσίας δεν θα έχει αποτέλεσμα και χαρακτήρισε «υποκριτικές» τις κυρώσεις.

«Αν θέλουμε να τιμωρήσουμε τη Ρωσία, θα πρέπει να τιμωρήσουμε όλες τις χώρες όπου οι Ρώσοι πολυδισεκατομμυριούχοι έχουν επενδύσει τα περιουσιακά τους στοιχεία» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας στο Stern για να καταλήξει «η Ελλάδα υποφέρει και αυτή από τις κυρώσεις. Οι Ρώσοι τουρίστες δεν επισκέπτονται τη χώρα και ο γεωργικός τομέας μας υποφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου