Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ, αύριο η τριμερής για το προσφυγικό (ενημέρωση)


Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί στις 6.30 το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό - Αναλυτικά το πρόγραμμα του Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Τα βλέμματα όλων για το προσφυγικό είναι στραμμένα στη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή (18-19 Φεβρουαρίου). Ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί, σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, ενώ, στο περιθώριο της Συνόδου θα συμμετάσχει σε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αύριο Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις 11 το πρωί στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Γερμανίας-Τουρκίας.

Στις 12 το μεσημέρι θα πάρει μέρος σε συνάντηση με θέμα την συνεργασία με την Τουρκία. Θα δώσουν το παρών 10 κράτη-μέλη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η Τουρκία. Στις 15.45 θα έχει διμερή συνάντηση με τον Τσέχο πρωθυπουργό Μπόχουσλαβ Σόμποτκα .

Ο πρωθυπουργός, τέλος, θα συμμετάσχει στις 4 το απόγευμα στην πρώτη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί στην δεύτερη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση στο προσφυγικό, με σεβασμό στην αλληλεγγύη και δίκαιο επιμερισμό των βαρών ζήτησε την Τρίτη ο πρωθυπουργός από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος δήλωσε ότι η εξαίρεση της Ελλάδας από τη Σένγκεν δεν λύνει κανένα πρόβλημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αξιολόγηση (διαβάστε αναλυτικά).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες (17, 18, 19 Φεβρουαρίου 2016):

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016



18.30

Διμερής Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

κ. Γιούνκερ

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016



11.00

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Γερμανίας- Τουρκίας

12.00

Συνάντηση με θέμα τη συνεργασία με την Τουρκία (10 Κράτη μέλη, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Τουρκία)

15:45

Διμερής Συνάντηση Πρωθυπουργού με τον Τσέχο Πρωθυπουργό Bohuslav Sobotka.

16.00

Πρώτη Συνεδρίαση Εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016



10.00

Δεύτερη Συνεδρίαση Εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου