Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Τ. Πετρόπουλος: Δεν θέλουμε τους αγρότες απόκληρους ουσιαστικές παρεμβάσεις υπέρ τους στο ασφαλιστικό (βίντεο)


Υπάρχουν σημαντικές παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών στο ασφαλιστικό που προτείνει η κυβέρνηση, όμως οι αγρότες τις αγνοούν, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, στην ΕΡΤ, προαναγγέλλοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση, ώστε να ξεκλειδώσουν τα προγράμματα για επενδύσεις γύρω στα 6 δισ. για την ενίσχυση του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.

Δείτε εδώ:

Πετρόπουλος: Ουσιαστικές οι παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών


«Δεν θέλουμε τους αγρότες απόκληρους» θα περίμενα να είχαν βγει στους δρόμους αν δεν τους εντάσσαμε στο σύστημα ασφάλισης όπως όλους τους άλλους πολίτες. Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα ενταχθούν στο νέο ασφαλιστικό σύστημα και να παίρνουν σύνταξη τόνισε ο υφυπουργός ενώ αναφερόμενος στο εργόσημο τόνισε ότι θα αφορά όλους και θα εκπίπτει από το αγροτικό εισόδημα.

«Το ποσό που καλείται να πληρώσει ο αγρότης ισοδυναμεί με αυτό που έτσι και αλλιώς θα κληθεί να καταβάλλει. Κατά το 40% και πάνω των αγροτών θα μπουν στην πέμπτη κλίμακα το 2018. Το ποσό αντιστοιχεί για τις εισφορές τους στον ΟΓΑ είναι περίπου ίσο με εκείνο στις δηλώσεις που κάνουν για το εισόδημά τους μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει κάτι που θα γίνει δυσμενέστερο ούτε κάτι που θα τους δυσκολέψει την οικονομική παραγωγή» διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πετρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου