Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

B. Αποστόλου: Κερδισμένοι οι κατ’ επάγγελμα αγρότες από την πρόταση της κυβέρνησης (Video)


Ο διάλογος αποτελεί τη μόνη λύση για το θέμα των αγροτών υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου καλώντας τους αγρότες να ενημερωθούν για τις προτάσεις της κυβέρνησης γιατί βγαίνουν κερδισμένοι.


Δείτε εδώ:

Β. Αποστόλου: Κερδισμένοι οι κατ' επάγγελμα αγρότες


Εξήγησε ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει επιβάρυνση για τους κατ' επάγγελμα αγρότες αλλά βγαίνουν κερδισμένοι με το συμψηφισμό ασφαλιστικού και φορολογικού που αποτελούσε δικό τους αίτημα. Ως τις 12.000 ευρώ υπάρχει αφορολόγητο 9.500 ευρώ και 2.500 για τις ενισχύσεις, ενώ τα τεκμήρια διαβίωσης ισχύουν μόνο για όσους είναι πάνω από 12.000 ευρώ.

«Ίσως δεν θέλουν να πειστούν οι αγρότες» σημείωσε σε πρωινή συνέντευξή του στο Mega και ανέφερε ότι μετά από ένα αγώνα ενός μήνα και την πρόσκληση σε διάλογο που έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού βγαίνοντας από την 5ώρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσαν οι ίδιοι ότι έγινε ένας «ουσιαστικός και εποικοδομητικός» διάλογο. Στην ανακοίνωσή τους όμως έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα μιλώντας για «αδιάβαστους υπουργούς».

Μόνη λύση ο διάλογος με τους αγρότες

Δείτε εδώ:


Αποστόλου: Μόνη λύση ο διάλογος με τους αγρότες


Ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το διάλογο με τους αγρότες γιατί πιστεύει ότι είναι η μόνη λύση. «Ματ δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά καλώντας τους αγρότες να κατανοήσουν τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει συνολικά η ελληνική κοινωνία καθώς όλος ο κόσμος έχει χάσει το 40% του εισοδήματός του.

«Τι θα πούμε στην κοινωνία, στους 1,5 εκ. ανέργους και στους συνταξιούχους» αναρωτήθηκε υπενθυμίζοντας ότι η συμφωνία που ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα και η κυβέρνηση πήγε με αυτή τη συμφωνία σε εκλογές, κάτι που καμία άλλη δεν έχει κάνει. Ο ίδιος ο Β. Αποστόλου τόνισε ότι μετά την υπογραφή της ποτέ δεν είπε «άλλα» στους αγρότες. «Από τις 20 Σεπτεμβρίου δεν τους έχω πει ούτε κουβέντα που να ξεφεύγει από τη συμφωνία».

Αναφορικά με τις εκκρεμότητες στα προγράμματα επιδοτήσεων ο υπουργός υπογράμμισε ότι όταν ανέλαβε υπήρχαν ακόμα και από το 2008 όμως η κυβέρνηση κατάφερε να πληρώσει μέχρι και το 2014 και έχει έναν σοβαρό σχεδιασμό για μια καινούργια αγροτική πολιτική.

Κάλεσε τέλος τους αγρότες να συνεισφέρουν να υλοποιηθεί το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Εξέφρασε μάλιστα κλείνοντας ένα παράπονο για την ανύπαρκτη κάλυψη από τα ΜΜΕ, της Agrotica, του μεγαλύτερου γεγονότος για τον αγροτικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου