Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκινάει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την πρώτη αξιολόγηση


Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα η διαπραγμάτευση, στις 17:00, με εισαγωγική συζήτηση με τους θεσμούς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Επικεφαλής της ελληνικής πλευράς θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Στις 17:00 ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Με επικεφαλής της ελληνικής πλευράς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στη σημερινή πρώτη συνάντηση θα γίνει μια εισαγωγική συζήτηση με τους θεσμούς σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι οι θεσμοί θα παραμείνουν στην Ελλάδα για μερικές μέρες έως ότου ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης που υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου ως το τέλος της εβδομάδος. Θα επιστρέψουν στη συνέχεια στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Η δέσμευση του Eurogroup για μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι δεδομένη και πολύ ισχυρή αν η κυβέρνηση συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε εν τω μεταξύ ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ σύμφωνα με τουίτ του οργανισμού.

«Η ελληνική πρόταση για το Ασφαλιστικό είναι ένα μεγάλο και φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός, το οποίο αξιολογείται από τους θεσμούς. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος. Η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, αλλά, επί του παρόντος, δεν μπορεί να προβλεφθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Οι αποφάσεις για το χρέος μπορούν να προετοιμαστούν, καθώς αποτελούν προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ μιλώντας στον Σκάι.

«Η Ελλάδα πρέπει να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της και να μεταρρυθμίσει τη δημόσια διοίκηση. Σε κάθε πρόγραμμα υπάρχει περιθώριο για ευελιξία και προσαρμογή στις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες των χωρών. Όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, τόσο πιο γρήγορα θα αντιμετωπιστεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, δήλωσε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών», Μισέλ Σαπέν στην Καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου