Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Οι πολέμιοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι εμπνευστές των σεναρίων


«Κανένα σχέδιο φυγής από τα κυβερνητικά καθήκοντα δεν υπάρχει. Αυτό υπάρχει μόνο στα μυαλά όσων ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης έχουν θέματα ανοιχτά με τη Δικαιοσύνη, όπως και εκείνων που έχουν λόγους να φοβούνται από το άνοιγμα των λιστών». Με τη φράση αυτή αντέδρασε κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, όταν τέθηκε υπόψη του η... παραφιλολογία της εβδομάδας που πέρασε.

Κάποιοι, μάλιστα, έσπευσαν να φτιάξουν και ολόκληρη ιστορία, ότι στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν, τάχα, σενάρια «ηρωικής εξόδου» από τη διακυβέρνηση της χώρας. «Γελοιότητες» ήταν το μονολεκτικό σχόλιο άμεσου συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στη φημολογία αυτή.

Κατά την άποψη της κυβέρνησης, δεν υπάρχει κανένας λόγος προσφυγής στις κάλπες, αντιθέτως η λαϊκή εντολή είναι φρέσκια, κατά δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, ως εκ τούτου το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απορρίπτεται από την κυβέρνηση (προέχει το συμφέρον της χώρας, υποστηρίζει), την αντιπολίτευση (που προτιμά να είναι στην εξέδρα και να πετά πέτρες στην ασκούμενη πολιτική), κυρίως όμως απορρίπτεται από την ίδια την κοινωνία, που διαμαρτύρεται, αντιδρά, αλλά και την ίδια στιγμή απορρίπτει τις κάλπες.

Στα σενάρια που αναπτύχθηκαν, τάχα, στην Π.Γ., απάντησε εκ μέρους του κόμματος ο γραμματέας που ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα τετραετίας και είναι όλοι πεπεισμένοι, σε κυβέρνηση και κόμμα, ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσουν μέχρι τέλους, σύμφωνα με το «σήμα» που έστελνε ο Πάνος Ρήγας στα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανά τη χώρα.

Θα ήταν εν τέλει πολιτικός παραλογισμός η τυχόν προσφυγή στις κάλπες, σύμφωνα με την προσέγγιση του Δημήτρη Παπαδημούλη, μεταφέροντας ασφαλώς και... κλίμα από τις Βρυξέλλες. Οι δανειστές -ανέφερε σε συζητήσεις του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- θέλουν περισσότερο «αίμα» και στην πραγματικότητα ουδείς άλλος, πλην της κυβέρνησης, είναι διατεθειμένος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» είναι η απάντηση που δίνει εξάλλου στο ερώτημα περί αριστερής παρένθεσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής στοχοποιώντας το τρίγωνο της αμαρτίας, οικονομικά κέντρα - παλιό πολιτικό σύστημα - μιντιακά κέντρα.

Τη «φωτογραφία» του τριγώνου είχε... διανείμει η Όλγα Γεροβασίλη στο μπρίφινγκ της περασμένης Τρίτης. Είναι αυτοί, είχε πει, που αντιδρούν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μπει τάξη στη χώρα. Είναι αυτοί που θίγονται από τον «πόλεμο» κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και δη των λιστών (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.ο.κ.). Αλλά και εκείνοι που έχουν το άγχος να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς παρανομίας στα ραδιοτηλεοπτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου