Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ν. Βούτσης: Θα φέρουμε νομοσχέδιο «μεροληπτικό υπέρ των αδυνάτων» (βίντεο)


«Καμία συμφωνία δεν θα υπάρξει μέχρι την τελική συνολική συμφωνία του Ιουνίου» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δεχθεί νέα επιπλέον προαπαιτούμενα για τη συμφωνία του Ιουνίου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μία συμφωνία βιώσιμη οικονομικά και προωθητική για την κοινωνία, τόνισε ο υπουργός, εκφράζοντας ωστόσο συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ υπονόησε την ύπαρξη plan Β.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «κανένα φύλλο συκής» δεν θα παραχωρηθεί στους δανειστές, δηλαδή ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε συγκεκριμένα μέτρα ή μεταρρυθμίσεις. Ό,τι άλλο θα αφορά δικούς τους πολιτικούς σκοπούς.

Ο Νίκος Βούτσης προανήγγειλε νομοσχέδιο που θα έρθει τις επόμενες μέρες, θα είναι εισπρακτικό αλλά θα λειτουργεί «μεροληπτικά υπέρ των αδυνάτων». Οι επενδύσεις περιμένουν ουρά, τόνισε ο υπουργός ενώ υποστήριξε ότι «δεν πιστεύουν» οι δανειστές την αποδοτικότητα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση.

Δείτε εδώ:

Βούτσης: Δεν θα δεχθούμε απαράδεκτα υψηλά πλεονάσματα


Στα πλεονάσματα θα κριθεί όλη η συμφωνία, δεν θα αποδεχθούμε πλεονάσματα του 2,5 και 3%. Χαρακτήρισε μάλιστα ότι θα ήταν «θρυαλλίδα η εμμονή των εταίρων σε υπέρογκα πλεονάσματα».

Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου αποκλείστηκε το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής σε δημοψήφισμα ή εκλογές. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα έχουν επίκεντρο τη Βουλή. Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε με έμφαση την ισχύ του προγράμματος της Θεσσαλονίκης παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και τόνισε ότι «αποκλείεται να γίνουμε ίδιοι με τους άλλους» ενώ πρόσθεσε ότι «αποφύγαμε την αριστερή παρένθεση».

Αναφορικά με τον ΦΠΑ στο τραπέζι έχουν πέσει όλες οι προτάσεις επί των ποσοστών, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ επιβεβαίωσε την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών και ότι θα υπάρξουν εξαιρέσεις.

Θα δοθούν άμεσα οι προτάσεις της κυβέρνησης στη δημοσιότητα. Η 13η σύνταξη και ο ΕΝΦΙΑ θα κριθούν από το σύνολο της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας. «Έχουμε υποβάλλει κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.

Έστειλε τέλος ξεκάθαρο μήνυμα ο υπουργός Εσωτερικών, προς τον Γ. Στουρνάρα, να σταθεί στο ύψος της αποστολής του και των περιστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου