Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ο Γιάννης Μπαλάφας για τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη 6 χρόνια μετά το θάνατό του


“Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης δεν ένιωθε την ανάγκη να αποδείξει κάτι, ενώ ο βίος και η δράση του αποδεικνύει ότι η Σύγχρονη Ριζοσπαστική Αριστερά αποτελεί μια οικογένεια που παρά τα προβλήματα, τους τσακωμούς, ακόμα και τους χωρισμούς, παραμένει μια δεμένη οικογένεια.

Συνεργαστήκαμε στενά και εποικοδομητικά για αρκετά χρόνια στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, παρά τις διαφοροποιήσεις μας, αλλά και στον Όμιλο Προβληματισμού ΑΡ.ΣΗ, στον οποίον ήμασταν συνιδρυτές.”



Η εκδήλωση στη μνήμη του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, η οποία διοργανώθηκε από τα ΑΣΚΙ (Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας), πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Αμφιθέατρο του Μουσείο Μπενάκη, παρουσία πλήθους πολιτικών προσώπων. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το αρχείο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη ως ευρωβουλευτή από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΓΑΚ, Αμαλία Παππά, το οποίο απόκειται πλέον, με επιθυμία του εκλιπόντος, στα ΑΣΚΙ.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο επίκουρος καθηγητής Νίκος Βαφέας και ομιλητές οι: Ηλίας Νικολακόπουλος, Σάκης Κουρουζίδης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Αμαλία Παππά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου