Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Π. Σκουρλέτης: Παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης σε εργασιακά και Ασφαλιστικό


Στη συμφωνία που επιδιώκει να «κλείσει» η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους αναφέρεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» ο Υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

«Μια συμφωνία που θα κινείται στο δρόμο των δεσμεύσεων και θα αποτελέσει έναν έντιμο και ρεαλιστικό συμβιβασμό προσπαθεί να επιτύχει η κυβέρνηση», επισημαίνει ο κ. Σκουρλέτης και προσθέτει: «Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν θα είναι το προσδοκώμενο, ο ίδιος τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος ή εκλογών».

Παράλληλα, υπογραμμίζει: «Ποτέ δεν υπήρξε επιλογή μας να φύγουμε από την ευρωζώνη. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο κύριος Σκουρλέτης επισήμανε πως παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης σε εργασιακά και Ασφαλιστικό. «Όχι μειώσεις σε συντάξεις, σε κύριες και επικουρικές. Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσω του νόμου που έχει κατατεθεί για διαβούλευση και βρίσκεται στα χέρια της ΟΚΕ. Και ταυτόχρονα κανένα μέτρο υφεσιακού χαρακτήρα, που θα επιδεινώνει τη θέση των εργαζομένων», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου