Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τη λύση θα τη δώσει ο λαός


"Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού". Η αποστροφή αυτή του Αλέξη Τσίπρα χθες στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ περικλείει την πολιτική κατεύθυνση, αλλά και το φρόνημα της κυβέρνησης και των κομμάτων που την απαρτίζουν. Η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε συμφωνία ακόμα και στο "και πέντε", αλλά δεν υπογράφει την καταδίκη της Ελλάδας σε διηνεκή φτώχεια και υποτέλεια. Δεν είναι "ναι σε όλα".

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν μπορεί και δεν πρόκειται να υπηρετήσει μια επιλογή που δεν πιστεύει και ζήτησε από τον λαό να εξοπλίσει τη διαπραγμάτευση με ένα ισχυρό Όχι. Αλλιώς, όπως είπε, υπάρχουν πολλοί έτοιμοι να κάνουν ό,τι τους πουν. Αν τους επιλέξει ο λαός βέβαια.

Ο ωμός εκβιασμός που υφίσταται η χώρα μέσω της τραπεζικής ασφυξίας είναι μια προσπάθεια να καθυποταχτεί η δημοκρατία. Στην Ελλάδα η δημοκρατία δεν ήταν δεδομένη και εύκολη υπόθεση. Είναι κερδισμένη με αγώνες και με αίμα. Είναι η μεγάλη μας συλλογική κατάκτηση και δεν θα αφήσουμε να την πάρουν το ποτάμι και η "κοινή λογική". Δεν το κάναμε ποτέ.

Απορούν, λέει, μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, που είχαν στείλει συνεργεία με... κράνη και αλεξίσφαιρα, για την ηρεμία του ελληνικού λαού μπροστά στα κλειστά ΑΤΜ. Ο ελληνικός λαός είναι ήρεμος, αλλά όχι αδιάφορος, και θα εκφραστεί την Κυριακή απαντώντας σε αυτούς που επιχειρούν να τον εκφοβίσουν και να τον πατρονάρουν. Ο ελληνικός λαός είναι ήρεμος επειδή τα τελευταία πέντε χρόνια είδαν πολλά τα μάτια του, έχασε πολλά, χτυπήθηκε, μάτωσε, έφυγαν τα παιδιά μετανάστες, ψήφισε Aριστερά και είδε ότι η κυβέρνησή του δεν τον πουλάει. Παλεύει για τα συμφέροντα της χώρας και όχι για την ιδεολογία της. Μπορεί να κερδίσει, μπορεί να χάσει, πάντως τον αγώνα δεν θα τον πουλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου