Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τέλος στην άνιση χρηματοδότηση των νοσοκομείων βάζει ο Κουρουμπλής



Τέλος στην άνιση χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Ιπποκράτειο, όπου άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων και των διευθυντών των κλινικών και εργαστηριών, καθώς και εκπροσώπων συλλόγων νεφροπαθών, θαλασσαιμικών και καρκινοπαθών.

Ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε ότι αύριο κιόλας θα δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ παράλληλα τόνισε ότι τον επόμενο χρόνο δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτή η κατάσταση. Σημείωσε ακόμη ότι το θέμα της κατανομής του προσωπικού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι ζήτημα αιχμής.

Κατά την είσοδο του στο Ιπποκράτειο, το οποίο έχει σήμερα γενική εφημερία, ο κ. Κουρουμπλής έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από ασθενείς και ειδικευόμενους για τις απλήρωτες εφημερίες, αλλά και αποδέκτης των ευχαριστιών μια γυναίκας, η οποία γονάτισε και φιλώντας τα χέρια του υπουργού, τον ευχαρίστησε που ενδιαφέρθηκε για να μεταφερθεί από την εντατική ενηλίκων στην εντατική παίδων η βρεφικής ηλικίας κόρη της, που νοσηλεύεται από τον Οκτώβριο στο Ιπποκράτειο, και φρόντισε για την κάλυψη της δαπάνης για την αερομεταφορά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου