Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Π. Σκουρλέτης, Δ. Παπαδημούλης: Οικονομική ασφυξία στην κυβέρνηση επιχειρούν να προκαλέσουν οι δανειστές (Video)



«Κύκλοι των εταίρων επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε να την ρίξουν» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης και αναφέρθηκε στο σχέδιο επιβολής οικονομικής ασφυξίας που δεν ομολογείται μεν επίσημα, από την πλευρά των δανειστών, αλλά είναι υπαρκτό. Στα πλαίσια αυτών των σχεδιασμών ακολουθείται μια «παρελκυστική τακτική, ώστε να περνάει ο χρόνος και να μην τίθεται το θέμα της χρηματοδότησης της κυβέρνησης, εκτός του μνημονιακού πλαισίου».

Δεν θα μας βρουν πρόθυμους στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών ξεκαθάρισε και πρόσθεσε ότι ούτε ένας βουλευτής της κυβέρνησης δεν υποστηρίζει την χρηματοδότηση μέσω Μνημονίου. «Αυτή την εντολή πήρε η κυβέρνηση, από τον ελληνικό λαό και πρέπει να το καταλάβουν μέσα και έξω». «Χρηματοδότηση τοξική, αντικοινωνική και μνημονιακή δεν την θέλουμε» αποσαφήνισε για άλλη μια φορά, ο Π. Σκουρλέτης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΙ.


Δ. Παπαδημούλης: Να μην λειτουργούν με χρωματιστά γυαλιά οι δανειστές

Δείτε εδώ:


https://www.youtube.com/watch?v=Wpvxvp9FoFE



Πόλεμο με στόχο την οικονομική ασφυξία έχει να αντιμετωπίσει επιχειρούν οι δανειστές εναντίον της κυβέρνησης σύμφωνα και με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, που όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega «θέλουν να μας πνίξουν δημοσιονομικά».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι «οι δανειστές θέλουν να μην πάρει δημοσιονομική ανάσα η κυβέρνηση ώστε να τη ρίξουν, πριν απλωθεί αυτό το παράδειγμα και σε άλλες χώρες διότι σε αυτό τον ενάμιση μήνα έχει κερδίσει έδαφος η προβολή των ελληνικών δικαίων σε σχέση με τα παλιά στερεότυπα για τον τεμπέλη Έλληνα».

Το πρόβλημα είναι πολιτικό, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υπενθύμισε ότι στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, η ΕΚΤ, με τον κ. Ντράγκι στο τιμόνι είχε δώσει, τη δυνατότητα να εκδώσει έντοκα γραμμάτια, για να υπάρξει αυτή η «οικονομική ανάσα». «Το ίδιο ζητούμε και τώρα, να λειτουργούν χωρίς χρωματιστά γυαλιά». Η κυβέρνηση ζητά χρονική και οικονομική ανάσα ενώ έχει δεσμευτεί για νοικοκυρεμένα δημοσιονομικά. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν σε ένα μήνα, μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν 40 χρόνια και άφησαν ένα «κράτος μπάχαλο», αλλά από την άλλη η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και η μόνη που μπορεί να τις πραγματοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου