Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Δ. Στρατούλης: «Η χώρα μας δεν είναι ούτε προτεκτοράτο ούτε μπανανία»


Ο ελληνικός λαός ψήφισε, ψήφισε συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένη κυβέρνηση τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης σε συνέντευξή του «στον ενικό».

Κατά τη χθεσινοβραδινή του παρουσία στην εκπομπή «στον ενικό», ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Ο κ. Σόιμπλε και ο κ. Σουλτς πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η χώρα μας δεν είναι προτεκτοράτο. Ότι η χώρα μας δεν είναι μπανανία. Ότι στην πατρίδα μας υπάρχει εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε, ψήφισε συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένη κυβέρνηση να το υπηρετήσει και ότι οφείλουν και αυτοί να σεβαστούν τη λαϊκή εντολή"

"Σε δημοκρατία που ψηφίζουν οι πολίτες και στην ελληνική δημοκρατία τέτοιες παρεμβάσεις είναι πλήρως αποδοκιμαστέες και δεν τις παίρνουμε και υπόψιν. Τις γράφουμε στα παλαιότερα των πολιτικών υποδημάτων μας. Το λέω για να μην το ξανακάνουν".


«Θα αποκατασταθούν σταδιακά οι μνημονιακές περικοπές των προηγούμενων χρόνων»

«Ανεξάρτητα της συμφωνίας στο Eurogroup δεν θα κάνουμε πίσω στην υλοποίηση του προγράμματός μας»

«Η συμφωνία που θα έρθει για ψήφιση στη βουλή θα είναι η νέα συμφωνία που είναι να υπογράψουμε μέχρι τα τέλη Ιουνίου".. "Πρώτον δεν θα έχει μνημόνιο. Το δεύτερο είναι ότι θα έχει ένα συμβόλαιο για οικονομική, κοινωνικής παραγωγική ανάπτυξη της χώρας μας και το τρίτο χαρακτηριστικό θα είναι ότι θα περιλαμβάνει και ένα τρόπο απομείωσης του δημοσίου χρέους της χώρας».

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=4CwpXF1qkg8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου