Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ν. Βούτσης: Θα νικήσουν οι δυνάμεις της εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη


Κύκλοι στην Ε.Ε. επιθυμούν να διαμορφώσουν μια Ευρώπη οικονομικής ένωσης, πολλών ταχυτήτων και εσωτερικής εκμετάλλευσης, δήλωσε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, Νίκος Βούτσης, στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη, ενώ υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια σκληρή μάχη με τις δυνάμεις τις λιτότητας στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Ο κ. Βούτσης σχολίασε την προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού της Ελλάδας ως μορφή πολιτικής πίεσης και ασφυξίας από τους Ευρωπαίους εταίρους και την ΕΚΤ, στο πλαίσιο διαμόρφωσης πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη, που ορισμένοι στενοί Ευρωπαϊκοί κύκλοι, Γερμανικής έμπνευσης, θέλουν να επιβάλουν μια νέα ταυτότητα στην Ευρώπη - να διαμορφώσουν δηλαδή, μια Ε.Ε. καρικατούρα και εσωτερικής εκμετάλλευσης προς όφελος των ισχυροτέρων κρατών.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια σκληρή μάχη εντός και εκτός συνόρων με τις δυνάμεις που επιθυμούν την συνέχεια των πολιτικών λιτότητας.

Σε συμφωνία με τα παραπάνω και οι σημερινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, που σε δημοσίευμά της αποκαλύπτει το ψευδές αφήγημα της προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς παρουσιάζονται κρυφές τρύπες στα ταμεία, ενώ η εφημερίδα υποστηρίζει πως η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου μεθόδευσε εμπλοκές και εμπόδια στην χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Παράλληλα ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα θα προχωρήσουν κανονικά, με βραδύτερο βηματισμό ίσως εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται η χώρα, πλην όμως με αποφασιστικό τρόπο και συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πλήθος νομοσχεδίων και νομοθετικού έργου που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και θα έρθουν στην βουλή αυτή την εβδομάδα, ακολουθώντας τη δημοκρατική διαδικασία.

Τέλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εντός της θητείας της, επιθυμεί να καταχωρηθεί η απλή αναλογική ως πάγιο εκλογικό σύστημα, ενώ σημείωσε ότι η κυβερνητική παράταξη θα δώσει μάχη για να μείνει πιστή στα πιστεύω της, αλλά και στις προεκλογικές εξαγγελίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου