Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Το βάρος στην επανεκκίνηση της οικονομίας ρίχνει η κυβέρνηση


Μεγάλες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανάκαμψης

Το βάρος στην επανεκκίνηση της οικονομίας ρίχνει η κυβέρνηση μετά την επιτυχή διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Η ψήφιση του νόμου για τις εκατό δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα δώσει διπλή ανάσα, στους οφειλέτες και στα δημόσια ταμεία, ενώ το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα ανοίξει τον δρόμο για την ενίσχυση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων της χώρας.

Στην ίδια κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας αναμένεται ότι θα συμβάλει και η πρώτη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, όπου θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ. Η αλλαγή του κλίματος μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών θα βοηθήσει στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική για να ενδυναμώσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και να ενισχύσει την οικονομία. Από την Τρίτη ξεκινάει η πολυήμερη επίσκεψη Δραγασάκη - Κοτζιά στην Κίνα με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων με το Πεκίνο με αμοιβαίο όφελος.

Ώθηση στην ανάκαμψη της οικονομίας θα δώσει και το πακέτο Γιούνκερ, ύψους 2 δισ. ευρώ, για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η χώρα γυρίζει σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου