Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Θερμές δηλώσεις Παπαδημούλη για τον κλάδο της Γούνας


<<Γραμμή Τσίπρα είναι η στήριξη της Γούνας>>

Δίπλα του η Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Περικλής Ζαγάρας. Δείτε τι είπε για τη γούνα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες τις Καστοριάς:

«Κλείνω με μία αναφορά στην Καστοριά.Δεν είμαι ειδικός, υπάρχει η βουλευτίνα, η νομαρχιακή επιτροπή…Νομίζω ότι η Καστοριά αυτή τη στιγμή έχει μια μεγάλη δυσκολία, με τη κρίση που περνάει η γούνα, αλλά και τεράστιες αναξιοποίητες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Ξεκινώ με την πίεση στο θέμα της γούνας. Απ΄όσο γνωρίζω -και σκοπεύω και γω να συνδράμω στο μέτρο που μου αναλογεί- γίνεται μία προσπάθεια με επίκεντρο στην πρεσβεία μας στη Μόσχα, για τη διευκόλυνση οργανωτικά, τεχνικά, της παροχής βίζας στους Ρώσους που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα πράξη, διότι θα φέρει σημαντικά οφέλη στην περιοχή.

Υπάρχουν ενδείξεις που λένε ότι το 2016 θα αυξηθεί η ροή Ρώσων τουριστών από τη Ρωσία στην Ελλάδα, διότι υπάρχει αυτή η ραγδαία επιδείνωση των Ρωσο- τουρκικών σχέσεων συν οι βομβιστικές επιθέσεις στην γείτονα Τουρκία.

Χρειάζεται όμως και πρόσθετα μέτρα, γιατί η γούνα όπως είπε και η βουλευτίνα μας, είναι ένας είναι ένας από τους σημαντικούς εξαγωγικούς κλάδους, ένας από τους δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, που θέλει στήριξη, θέλει διευκόλυνση.

Είναι ανάγκη όμως και η Καστοριά να επεξεργαστεί μαζί με την Δυτική Μακεδονία, ένα αναπτυξιακό σχέδιο να αξιοποιεί και άλλες δυνατότητες, όχι μόνο τη «μονοκαλλιέργεια» δηλαδή. Επένδυση και σε περισσότερους τομείς. Το Dubai έχει πετρέλαιο, αλλά αναπτύσει δυναμικά εδώ και χρόνια και τον τουριστικό κλάδο. Η Καστοριά, έχει μια αναπτυξιακή τάση στο θέμα του τουρισμού. Μπορεί με έναν σχεδιασμό και με αξιοποίηση των βελτιωμένων οδικών υποδομών που υπάρχουνε, να επενδύσει πολύ παραπάνω εδώ. Όπως και στα παραδοσιακά προϊόντα, όπως και στον σχεδιασμό της παραγωγής και της ανάδειξης τοπικών προϊόντων και δραστηριοτήτων με τον τουρισμό.

Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες και εδώ χρειάζεται σχέδιο για την αξιοποίηση τους.

Το θέμα αυτό όμως είναι ένα θέμα εθνικής πολιτικής. Και για την κυβέρνηση Τσίπρα, ο κλάδος της γούνας είναι ένας κλάδος σημαντικός με προσφορά στην Ελληνική οικονομία και στον εξαγωγικό της προσανατολισμό. Επομένως η γραμμή μας είναι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, οι οικολογικές ευαισθησίες λαμβάνονται υπόψιν, αλλά δεν οδηγούν στην αναίρεση της γραμμής που είναι η στήριξη αυτού του κλάδου».


Δείτε εδώ:


Προσφυγικό και οικονομία στο επίκεντρο της επίσκεψης Παπαδημούλη στην Καστοριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου