Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ε. Τσακαλώτος: Θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής


Οι πρώτες τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς άρχισαν σήμερα και θα συνεχιστούν αύριο με μεγαλύτερη ένταση", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη, ότι «θα μελετήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Οι συναντήσεις των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπουργούς θα γίνουν "αργότερα και αν χρειαστεί", δήλωσε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ενώ «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν».

Για το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δήλωσε ότι «εμείς, το ΓΛΚ, είμαστε γραφείο παρακολούθησης και δεν συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις. Περιμένουμε να κλείσει η συμφωνία για να ξεκινήσουμε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2015- 2016 και του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου