Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Εγγύηση η παρουσία μας για κοινωνική δικαιοσύνη


Μετά από 17ωρη μάχη, που επισημάνθηκε από το σύνολο των διεθνών ΜΜΕ τα οποία επέκριναν τη στάση της Γερμανίας, η κυβέρνηση πήρε την ευθύνη της απόφασης - συμφωνίας προκειμένου, όπως σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, "να αποτρέψουμε την υλοποίηση των πιο ακραίων επιδιώξεων, των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση".


Η δέσμευση του Αλ. Τσίπρα

Η "δύσκολη" απόφαση κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας, δίνοντας δυνατότητες ανάκαμψης. Κυρίως όμως, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, "η παρουσία μας είναι εγγύηση ότι τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη". Αυτή τη φορά, θα πληρώσουν και όσοι είχαν βρει την προστασία των προηγούμενων κυβερνήσεων. "Η Ελλάδα χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των κοινωνικών δυνάμεων και εις βάρος της ολιγαρχίας που την οδήγησε ώς εδώ. Και αυτή είναι η υπόσχεση για τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει από αύριο", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.



* Η αναδιάρθρωση του χρέους, το αναπτυξιακό πακέτο των 35 δισ. ευρώ και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την επόμενη τριετία κάνουν παρελθόν το Grexit

* Η μάχη της Ελλάδας, σημαντική παρακαταθήκη για την αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη

* Τώρα παλεύουμε για να τελειώσουμε με τα κατεστημένα εντός Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου