Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Βουλή σήμερα οι «διορθώσεις» του ΕΝΦΙΑ - ΣΥΡΙΖΑ: «Άνθρακες ο θησαυρός των φοροελαφρύνσεων»



Διατηρείται στο ακέραιο ο άδικος και φοροεισπρακτικό χαρακτήρας του φόρου. «Άνθρακες ο θησαυρός των φοροελαφρύνσεων» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζει στα βήματα της υπερφορολόγησης η κυβέρνηση παρά το κλίμα που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση περί «δήθεν» φοροελαφρύνσεων.

Στη Βουλή καταθέτει το υπουργείο Οικονομικών σήμερα τις ρυθμίσεις με τις λεγόμενες διορθώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Διατηρείται στο ακέραιο ο άδικος, μη αναλογικός και «φοροεισπρακτικός» χαρακτήρας του φόρου παρά το γεγονός οτι θα περιλαμβάνεται έκπτωση για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η οποία θα φτάνει στο 20% έως 30%.

Παράλληλα, προβλέπεται η καταβολή του φόρου σε έξι δόσεις ωστόσο δεν περιλαμβάνονται διατάξεις για όσους αδυνατούν να αποπληρώσουν το φόρο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

«Άνθρακες ο θησαυρός των φοροελαφρύνσεων» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την επαναφορά του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του Μαρτίου του 2011 καθώς και την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση, με δύο τροπολογίες που κατέθεσε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος.



21 βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν την παραίτηση Καραβίτη από το ΥΠΟΙΚ

Αποδιοπομπαίο τράγο για τον ΕΝΦΙΑ στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Νίκου Καραβίτη αναζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ. Οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την οποία ζητούν την αποπομπή του «αρχιτέκτονα» του ΕΝΦΙΑ, όπως τον αποκαλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου