Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Το Left.gr στο Προοδευτικό Φόρουμ: Συγκλίσεις και προβληματισμοί με το βλέμμα στις ευρωεκλογές

14 μήνες πριν τις ευρω-κάλπες, με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, πυκνώνουν οι πρωτοβουλίες με στόχο τη συμπόρευση των Αριστεράς, Πρασίνων και Σοσιαλιστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο

#TurnLeft2019: Το «μότο» του Προοδευτικού Φόρουμ (ΕΔΩ όλες οι τοποθετήσεις του διημέρου) που ολοκληρώθηκε με ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, το βράδυ του Σαββάτου, στην Αθήνα, καλεί και ελπίζει σε μία αριστερή στροφή στην Ευρώπη, σε 14 μήνες από τώρα. 
Η συγκυρία κάθε άλλο παρά ευνοϊκή μπορεί να χαρακτηριστεί: Η υποχώρηση της ιδέας της ευρωπαϊκής ενοποίησης λόγω της κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού, οι εν εξελίξει πρωτοφανείς διαπραγματεύσεις για το «διαζύγιο» του Brexit (το οποίο, μάλιστα, μπορεί να έχει επισφραγιστεί δύο μόλις μήνες πριν τις επόμενες ευρωεκλογές) και η ανάδυση μίας ξενοφοβικής ακροδεξιάς στο προσκήνιο, θέτουν πολύ δύσκολα ερωτήματα στις προοδευτικές δυνάμεις. 

Οι αναταράξεις της πολυπαραγοντικής κρίσης στην Ευρώπη, όπως έδειξε και το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, δεν είναι εύκολα προσπελάσιμες. Την ίδια στιγμή, η Γερμανία, μετά από περίπου πέντε μήνες μετεκλογικής αβεβαιότητας και εκπλήξεων, απέκτησε κυβέρνηση, τον τρίτο μετά το 2005 μεγάλο συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών.
Φωτογραφία του χρήστη left.gr.
Φωτογραφία του χρήστη left.gr.
Φωτογραφία του χρήστη left.gr.
Φωτογραφία του χρήστη left.gr.
+66
Ο χρήστης left.gr πρόσθεσε 69 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: Προοδευτικό Φόρουμ: Ενώνοντας τις δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη.
Ιστότοπος ειδήσεων/ΜΜΕΑρέσει σε 38.554
17 Μαρτίου στις 3:56 μ.μ.
Φωτογραφία: Άγγελος Καλοδούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου