Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Άγγελος Ελεφάντης: Στον αστερισμό του λαϊκισμού


Εννιά χρόνια μετά το θάνατο του εμβληματικού διανοούμενου της ανανεωτικής αριστεράς

Εννιά χρόνια μετά το θάνατο του εμβληματικού διανοούμενου της ανανεωτικής αριστεράς, επιλέγουμε εκτεταμένα αποσπάσματα από το επίμετρο του βιβλίου του Άγγελου Ελεφάντη Στον αστερισμό του λαϊκισμού που γράφτηκε το 1991.
Δείτε το περσινό αφιέρωμα του Commonality στον Άγγελο Ελεφάντη εδώ .
Δείτε τη βιβλιοκριτική για τον Αστερισμό του λαϊκισμού από την Εποχή, τις Θέσεις και την Καθημερινή 
Τέλος, σας ενημερώνουμε πως., Ο Πολίτης (1976-2008), το εμβληματικό περιοδικό που σφράγισε την ελληνική μεταπολίτευση και διαμόρφωσε τη σκέψη και τη δράση της Ανανεωτικής Αριστεράς, είναι πλέον προσβάσιμο σε ψηφιακή μορφή. Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) προσφέρουν τη δυνατότητα σε όλους και όλες να θυμηθούν ή να γνωρίσουν το συναρπαστικό πεδίο των πολιτικής και πολιτισμικής παρέμβασης που σηματοδότησε ο Πολίτης ευελπιστώντας με τον τρόπο αυτό να συμβάλλουν στις πολιτικές, διανοητικές και επιστημονικές αναζητήσεις.
Για την ολοκλήρωση του έργου συνεργάστηκαν από τα ΑΣΚΙ οι: Ιωάννα Βόγλη, Γιάννης Παπακονδύλης, Στάθης Παυλόπουλος, Μελπομένη Στογιάννου και Χρήστος Τριανταφύλλου
Ας οξύνει ο καθένας –έκαστος εφ ω ετάχθη- την κριτική του εκεί που βρίσκεται. Θα ενωθούν, πιστεύω, στο τέλος εκείνοι που θα ξεπεράσουν τη σημερινή ήττα των δυνάμεων του σοσιαλισμού, εκείνοι που αποτελεσματικά θα καταπολεμήσουν τους πάσης φύσεως καρεκλορήτορες του «Λαϊκού κινήματος».

Άγγελος Ελεφάντης, 1983

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου