Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα - Το πρόγραμμα της επίσκεψης (live)


Με διακηρυγμένη την πρόθεσή του για στήριξη της Ελλάδας στο ζήτημα του χρέους έφτασε στις 10:30 περίπου στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα, ο τέταρτος κατά σειρά πρόεδρος που έρχεται στη χώρα μας, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον.

Έφτασε το πρωί της Τρότης στην Ελλάδα ο Μπαράκ Ομπάμα, πρώτο σταθμός στο τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει η επίσκεψή του στη Γερμανία. Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αθήνα, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον, και φέρει στις αποσκευές του ένα σαφές μήνυμα στήριξης της ελληνικής προσπάθειας για ελάφρυνση του χρέους καθώς και αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε εδώ:
ERT 1 GREECE

Κατά την πρώτη μέρα της διήμερης επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 14:30, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Στις 19:30, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ για αύριο Τετάρτη το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Η συνέντευξη Ομπάμα στην Καθημερινή της Κυριακής: Οι πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα απαραίτητα βήματα, περιλαμβανομένης και της ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους


«Πολλαπλά εποικοδομητική» για την προώθηση μιας «δίκαιης» και «βιώσιμης» λύσης για το ελληνικό χρέος και για την επιβεβαίωση του ρόλου της Ελλάδας ως «πυλώνα σταθερότητας» στην περιοχή, προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση ότι θα είναι η σημερινή επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα μεδήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στην «Αυγή».

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος». Με αυτό το σύνθημα καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το απόγευμα κόμματα, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Το ΠΑΜΕ καλεί στην Ομόνοια στις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης, σε ξεχωριστή συγκέντρωση.
Διαβάστε πού απαγορεύονται οι διαδηλώσεις κατά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα
Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί

Την κατανόηση των πολιτών ζητάει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την ταλαιπωρία, που θα υποστούν σήμερα και αύριο, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου