Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Μάχη για τα εργασιακά: Διήμερες επαφές της Εφης Αχτσιόγλου στις Βρυξέλλες


Με στελέχη της ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Σοσιαλιστών Δημοκρατών και των Πράσινων συναντάται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο των επαφών που κάνει η ελληνική πλευρά για να προωθήσει τις θέσεις της χώρας στα εργασιακά.

Η υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι (στις 3) με τη Σκα Κέλερ (αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πρασίνων, Γερμανία) και Ερνεστ Ούρτασουν (ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ισπανία). Ακολουθεί στις 4 μ.μ. συνάντηση με τον Γκιόργκι Πιρίνσκι, (ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην πρόεδρος της Βουλής της Βουλγαρίας) και στις 6 το απόγευμα με μέλη της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) που συμμετέχουν στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ στις 7 θα υπάρξει συνάντηση με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αύριο Πέμπτη 1-12, στις 9.30 η Εφη Αχτσιόγλου θα συναντηθεί με την Γκάμπι Τσίμερ (πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, GUE- NGL, Γερμανία), και στις 10.30 με τον Ζαν Λαμπέρτ (συντονίστρια της ευρωομάδας των Πρασίνων στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μεγάλη Βρετανία).

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί



Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη χθες η συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφης Αχτσιόγλου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί», σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, που, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ υπογραμμίζουν ότι υπήρξε σαφέστατη πρόοδος και διεφάνη η δυνατότητα για μία καλή συμφωνία στα εργασιακά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Προσθέτουν δε ότι η ελληνική πλευρά επισήμανε τη δέσμευσή της να κινηθεί εντός του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, όπως αυτό ορίζεται μέσα από τους ευρωπαϊκούς χάρτες, τις Διεθνείς Συνθήκες του ILO και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, συμμερίστηκε τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, σημειώνοντας και ο ίδιος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πλήρως το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου