Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Π. Σκουρλέτης: Ήττα των δυνάμεων της λιτότητας στην Ισπανία, καταλυτική η επίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη (βίντεο)


«Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία

«Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία, ενώ πρόσθεσε ότι «η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ επιδρά καταλυτικά στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης». Έχουμε μια ήττα των δυνάμεων της λιτότητας, των φιλοδεξιών δυνάμεων και των μπλοκ των σοσιαλδημοκρατών και αυτό πρέπει να μας οδηγήσει στα ανάλογα συμπεράσματα πρόσθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στην ΕΡΤ.

Δείτε εδώ:

Σκουρλέτης: Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη, καταλυτική η επίδραση του ΣΥΡΙΖΑ


Σχολιάζοντας την εκλογή αρχηγού στη Ν.Δ. αναρωτήθηκε: «Δεν είναι λίγο ανακόλουθο να εκλέγεις αρχηγό και εκ των υστέρων να πηγαίνεις σε ένα συνέδριο; Εκ των προτέρων επιλέγεται ο αρχηγός και αν το πλαίσιο των αποφάσεων του συνεδρίου δεν ταιριάζει τι γίνεται;»

Ταυτίστηκε ο φίλος του κόμματος μέσα σε μία μέρα με το μέλος του κόμματος. Σχολίασε αρνητικά αυτό το γεγονός καθώς όπως υποστήριξε χάνεται η έννοια του μέλους η οποία μετατρέπεται σε έναν απλό οπαδό που έχει δικαίωμα να ψηφίζει και χάνεται η έννοια της συμμετοχής και της συνδιαμόρφωσης στη λήψη των αποφάσεων.

«Πληγώνεται η δημοκρατία στο επίπεδο της εσωκομματικής λειτουργίας των κομμάτων» με τέτοιες διαδικασίες. Αντίθετα το πολιτικό στίγμα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης μέσα στο κόμμα. Τα κόμματα πρέπει να λειτουργούν πιο συλλογικά.

Ενδεικτικό στοιχείο όπως είπε είναι ότι παρά τη μεγάλη συμμετοχή δεν παύει να ψήφισε το 50% σε σχέση με όσους συμμετείχαν στις διαδικασίες στην εκλογή του κ. Σαμαρά.

Δείτε εδώ:

Σκουρλέτης: Η Ν.Δ. μετατρέπεται από κόμμα μελών σε κόμμα οπαδών


Ευθεία υπονόμευση της κυβέρνησης τα σενάρια για νέα μέτρα

Αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα σενάρια για νέα μέτρα που κυκλοφορούν κυρίως από τις εφημερίδες του Σαββατοκύριακου ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ.

Τα σενάρια αυτά έχουν στόχο την «ευθεία υπονόμευση της κυβέρνησης που δρομολογείται από μια στάση ακραίων κύκλων της Ευρώπης σε συνεννόηση με εγχώριους φίλους τους». Παράλληλα χαρακτήρισε τραγική τη στάση της εκ δεξιών αντιπολίτευσης «η οποία δεν ασκεί κριτική στη βάση κάποιων θέσεων, πρόκειται για μια ισοπεδωτική κριτική που είναι τελείως ανακόλουθη με αυτά που έκανε η ίδια όταν ήταν στην κυβέρνηση, δεν έχει αρχή και τέλος, δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει».

Δείτε εδώ:

Σκουρλέτης: Κανένα θέμα με το 1 δισ., δεν ισχύει το σενάριο νέων μέτρων


«Το παράλληλο πρόγραμμα σήμαινε κάποια πράγματα για την υγεία, τα υποστηρίζει η αντιπολίτευση ή όχι;» αναρωτήθηκε.

Στη συνέχεια, ασκώντας έντονη κριτική στην αντιπολίτευση εξήγησε ότι «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συζητάμε οτιδήποτε με το κουαρτέτο αλλά μόνο ότι έχει δημοσιονομικό κόστος» προσθέτοντας χαρακτηριστικά «ποια είναι η θέση τους για τον ΑΔΜΗΕ; Από ποια πλευρά ασκούν κριτική η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ; Επιμένουν στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων και της μικρής ΔΕΗ;»

"Μεγάλη η νίκη της κυβέρνησης στο θέμα του ΑΔΜΗΕ" τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης εξηγώντας ότι διατηρήθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας με ένα τρόπο ασφαλή για τη ΔΕΗ και το μάνατζμεντ θα είναι στο δημόσιο. "Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα στο θέμα αυτό" πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου