Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Τετ α τετ Τσίπρα - Αλ Σίσι στο Μαξίμου


Τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ- Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από σήμερα Τρίτη έως την Πέμπτη, θα υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 3 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έπειτα από την κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, ενώ, τέλος, θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Αιγύπτιου προέδρου και του πρωθυπουργού στον Τύπο.

Αύριο, Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθούν Διευρυμένες Τριμερείς Διαβουλεύσεις μεταξύ της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ του Αλέξη Τσίπρα, του Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι και του Νίκου Αναστασιάδη. Πριν από την Τριμερή, θα έχουν προηγηθεί κατ' ιδίαν συναντήσεις των τριών ηγετών.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος φτάνοντας σήμερα το πρωί στην Αθήνα, θα επισκεφθεί αρχικά το Μνημείο του 'Άγνωστου Στρατιώτη. Στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Αλ- Σίσι με τον υπουργό Εθνικής 'Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ενώ την Πέμπτη το πρωί θα υπάρξει συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου