Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Όχι στην παράδοση της εκπαίδευσης στην αγορά


Η παιδεία απαιτεί συναινέσεις αλλά και μεγάλες τομές, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τρίτης ενότητας (Παιδεία, Υγεία) της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών

«Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η παιδεία, η γνώση, το έμψυχο δυναμικό. Έχουμε αιμορραγία μυαλών, τα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό. Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία, να αλλάξουμε το πλαίσιο. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους ερευνητές να μην φεύγουν στο εξωτερικό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ερώτηση της Μ. Χούκλη για την αύξηση της συνεργασίας των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις και για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση.

«Άλλο η σύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την επιχειρηματική διαδικασία και άλλο η παράδοσή της στην αγορά. Συμφωνούμε να μπουν κανόνες στην παιδεία», προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ερωτηθείς για τον «νόμο Μπαλτά», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στα θέματα της παιδείας χρειάζεται διάλογος, δεν μπορείς να απομονώσεις τους καλούς μαθητές. Αλλαγές με διάλογο χωρίς προκαταλήψεις. Η παιδεία απαιτεί συναινέσεις αλλά και μεγάλες τομές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου