Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτοί είναι οι 7 Βουελυτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία (Φώτο)


«Σάρωσε» τη Δυτική Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αφού 7 από τους 10 βουλευτές της Περιφέρειας εξελέγησαν με το κυβερνών κόμμα.


Στην ΠΕ Κοζάνης οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι:

Δημητριάδης Δημήτριος (Μίμης):
Γεννήθηκε το 1961. Ζει και εργάζεται στην Πτολεμαίδα, ως κατασκευαστής στον ιδιωτικό τομέα. Είναι παντρεμένος και έχει δυό παιδιά. Είναι απόφοιτος της σχολής Λογιστών του Τ.Ε.Ι. Θεσ/νίκης. Συμμετέχει στο Αυτοδιοικητικό κίνημα ως μέλος του «Ρεύματος Πολιτών» και στο Αναπηρικό κίνημα, ως πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Ορίζων». Συντονιστής της Περιφερειακής Σ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας. Στη μεταπολίτευση πήρε μέρος στους κοινωνικούς αγώνες, ως μέλος της Ε.ΚΟ.Ν. «Ρήγας Φεραίος», της « Β`Πανελλαδικής» και της σύνταξης της «Προοπτικής». Παρέμεινε ανένταχτος αριστερός μέχρι την επανένταξη του στον ΣΥΝ και την δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας από θέσεις ευθύνης στην ενδυνάμωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης τον Ιανουάριο του 2015.


Μουμουλίδης Θεμιστοκλής (Θέμης): Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε οικονομικά, κινηματογράφο, θέατρο (Αθήνα, Σόφια, Παρίσι). Ξεκίνησε το θέατρο ως βοηθός του Αλέξη Δαμιανού. Σκηνοθέτησε περισσότερες από 150 παραστάσεις και 2 ταινίες μικρού μήκους. Συνεργάστηκε με το Μ.Μ.Α., τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, το ΚΘΒΕ, Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου κ.α. Μετέφρασε περισσότερα από 15 κείμενα κλασικού θεάτρου. Υπήρξε καλλιτεχνικός δ/ντής του φεστιβάλ Βύρωνα (από το 1989), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου (από το 1995), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (από το 1999). Μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 1987 και στη συνέχεια μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, και ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας στις εκλογές του 2014, με την παράταξη "ΑλλαΖουμεΕποχη". Ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης τον Ιανουάριο του 2015.


Θεοφύλακτος Γιάννης: Γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στην Κοζάνη, με καταγωγή από το Πρωτοχώρι και το Βόιο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Α.Π.Θ. από όπου αποφοίτησε το 1996. Εκεί έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ευρωπαϊκό δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα) και στον β΄ κύκλο (υπ. διδάκτορας) ασχολήθηκε με το δικαίωμα στην αειφόρο ανάπτυξη. Στη μαχόμενη δικηγορία από το 1998. Από το 2006, παρ' αρείω πάγω. Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης για δύο θητείες (2002 έως 2008). Δίδαξε νομικά μαθήματα στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας και στις Σχολές Εκπαίδευσης Δημοτικών Αστυνόμων Πτολεμαΐδας και Τσοτυλίου. Έχει αρθρογραφήσει στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για θέματα τοπικού και γενικότερου ενδιαφέροντος. Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Νομού Κοζάνης και Πρόεδρος του ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας πλέον από το 2009 έως σήμερα, με ιδιαίτερη δράση για τα ζητήματα υπερχρέωσης των νοικοκυριών. Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στην Π.Ε. Κοζάνης το 2014.


Ντζιμάνης Γεώργιος: Γεννήθηκε το 1960 στη Σπολάιτα Αιτωλοακαρνανίας. Τελείωσε Γυμνάσιο και Λύκειο στο Αγρίνιο και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από όπου εξήλθε Ανθυπολοχαγός Πεζικού το 1981. Σαν κατώτερος αξιωματικός υπηρέτησε: στον Έβρο, τα νησιά του Αιγαίου και στην Ελληνοαλβανική μεθόριο. Επίσης σαν εκπαιδευτής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ως υπασπιστής του Υπ. Εθνικής Άμυνας Γιάννη Χαραλαμπόπουλου την περίοδο 1986 - 1989. Ως ανώτερος αξιωματικός υπηρέτησε στην Κύπρο, τη Λέσβο και Αλβανία. Επίσης ως επιτελής στη σχεδίαση ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, Διευθυντής επιχειρήσεων στην ΑΣΔΥΣ και Διευθυντής Β Κλάδου στο Α Σώμα Στρατού. Ως ανώτατος αξιωματικός ήταν Επιτελάρχης στο Α Σώμα Στρατού, Διοικητής στην VIII Μεραρχία Πεζικού, Διοικητής στο Α Σώμα Στρατού και Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς. Αποστρατεύτηκε τον Μάρτιο του 2014 με το βαθμό του Αντιστράτηγου και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διοικητού του Α Σώματος Στρατού. Τελείωσε επίσης την Ανώτατη Σχολή Πολέμου, την Σχολή Εθνικής Άμυνας , είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διπλωματία και Στρατηγική και γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.


Στην ΠΕ Καστοριάς

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Τελιγιορίδου Ολυμπία:

Γεννήθηκε στη Καστοριά το 1966. Σπούδασε Κτηνιατρική (Α.Π.Θ.) και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (Ε.Α.Π.). Ιδιώτης κτηνίατρος. Εθελόντρια Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πτηνών Δυτικής Μακεδονίας, Κυνοκομείου Καστοριάς, Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και Αρκτούρου. Υπο-ψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης (1993, 1996). Αποχώρησε το 1998. Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής, Συντονιστικής Επιτροπής και Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς.


Στην ΠΕ Φλώρινας

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Σέλτσας Κωνσταντίνος:

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1956 στο Ξινό Νερό Φλώρινας. Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Αμύνταιο από το 1986. Επανδρωμένος στην αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια.


Στην ΠΕ Γρεβενών

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ο Μπγιάλας Χρήστος: Είναι Οικονομολόγος, πτυχιούχος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης της σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών με έμφαση στην Οικονομική των Επιχειρήσεων. Παράλληλα αποφοίτησε και από τα ιδιωτικά εργαστήρια ελευθέρων σπουδών «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» του τμήματος προγραμματιστών ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη. Μετά την λήψη του πτυχίου, παρακολούθησε πρόγραμμα κατάρτισης Συμβούλων Αναπτυξιακών Συνδέσμων που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, παρακολούθησε επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα ¨Λογιστική-Μηχανογραφημένη Λογιστική¨ που οργάνωσε το ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. στην Αθήνα. Από τον Ιούλιο του 1992 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί Λογιστικό-Φοροτεχνικό γραφείο στη Δεσκάτη-Γρεβενών. Επίσης ασχολείται με την παροχή οικονομικών συμβουλών και την σύνταξη οικονομοτεχνικών μελετών διαφόρων επιχειρήσεων για την ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα των Π.ΕΠ. και του ΕΣΠΑ 2007-2013 καθώς και με την γεωργία. Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος ως επικεφαλής συνδυασμού το 1999 έως το 2002 στο δήμο Δεσκάτης. Διετέλεσε Δήμαρχος του δήμου Δεσκάτης από το 2003 έως το 2006. Το 2007 και το 2010 εκλέχτηκε ξανά Δημοτικός Σύμβουλος. Μέλος Δ.Σ. των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Δεσκάτης για αρκετά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου