Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με τον παλαιστίνιο υπουργό Ισα Καράκα


Ιδιαίτερα φιλικό ήταν το κλίμα στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνου Σκουρλέτη με τον υπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, για Υποθέσεις Παλαιστινίων Κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές Ίσα Καράκα.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι, ο επικεφαλής του Συλλόγου των Παλαιστινίων κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές Καντούρα Φάρες, ο Μουχάναντ Ζαράρ, από την Παλαιστινιακή πρεσβεία, ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Εργασίας Δημοσθένης Παπασταμόπουλος και ο νομικός σύμβουλος του υπουργού Σέργιος Σερμπέτης.

Ο Καράκα ενημέρωσε τον υπουργό Εργασίας για τις συνθήκες κράτησης των Παλαιστινίων στις φυλακές του Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι τίθενται σημαντικά ζητήματα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και ότι παραβιάζονται το διεθνές δίκαιο και η Συνθήκη της Γενεύης.

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος ζήτησε την υποστήριξη της Διακήρυξης του «Robben Island», πάνω στην οποία βασίζεται η διεθνής εκστρατεία για την απελευθέρωση του Παλαιστίνιου βουλευτή Μαρουάν Μπαργούτι. Επίσης, ζήτησε να επισκεφθεί τις Ισραηλινές φυλακές αντιπροσωπεία του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο υπουργός Εργασίας υποδέχτηκε θερμά την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία και τόνισε ότι όσα έχει υποστεί, αλλά και όσα υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός συνιστούν πρόκληση στην έννοια του ανθρωπισμού. Πρόσθεσε ότι υποστηρίζει το αίτημα για αποστολή αντιπροσωπείας Ελλήνων βουλευτών στις Ισραηλινές φυλακές.

Ο Π. Σκουρλέτης εξέφρασε την ελπίδα για την εξεύρεση λύσης στο παλαιστινιακό ζήτημα, έτσι ώστε να κυριαρχήσει η ειρήνη και η συναδέλφωση των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου ο παλαιστινιακός λαός να μπορέσει να διεκδικήσει ελεύθερα το δικαίωμα στην πρόοδο και την ευημερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου