Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Γ. Σακελλαρίδης: Είμαστε κοντά σε μια συμφωνία - Θα εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας


«Έχει καταστεί σαφές και προς τους εταίρους ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη λαϊκή εντολή να τηρήσει και είναι δεσμευμένη από αυτήν και δεν έχει τη βούληση να προχωρήσει σε επιπλέον υφεσιακά μέτρα. Νομίζω ότι γίνεται και θα γίνει τελικά αποδεκτό και από τους θεσμούς και από τους εταίρους», είπε ο κ.Σακελλαρίδης σήμερα στο Mega.

Την εκτίμηση ότι «είμαστε κοντά σε μια συμφωνία» με τους εταίρους εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο MEGA.

«Έχει καταστεί σαφές και προς τους εταίρους ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη λαϊκή εντολή να τηρήσει και είναι δεσμευμένη από αυτήν και δεν έχει τη βούληση να προχωρήσει σε επιπλέον υφεσιακά μέτρα και νομίζω ότι γίνεται και θα γίνει τελικά αποδεκτό και από τους θεσμούς και από τους εταίρους», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε κάποια νησιά απάντησε πως «τέτοιου τύπου οριζόντια υφεσιακά μέτρα δεν είναι στις προθέσεις και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης».

Για το κείμενο των 27 σελίδων, το οποίο απέστειλε χθες στο Brussels Group η ελληνική πλευρά και δημοσιεύθηκε από τους Financial Times, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι αφορά στοχευμένα μέτρα «ώστε να μην χρειαστεί να ξαναπληρώσουν το μάρμαρο τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και η μεσαία τάξη».

Όον αφορά το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα διευκρίνισε ότι το βασικό σενάριο μιλάει για 1,2%, «με προοπτικές αύξησης αν αυτά τα μέτρα αποδώσουν σε συνδυασμό και με την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου