Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει της Συνόδου για το μεταναστευτικό


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, ενόψει της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής για τη μεταναστευτική πολιτική

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί το θέμα της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής και η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την ανθρωπιστική τραγωδία με εκατοντάδες νεκρούς στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, είχε απευθύνει επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ για την άμεση διαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου, θέτοντας ταυτόχρονα και το πλαίσιο αυτού του σχεδίου, το οποίο προτείνει να περιλαμβάνει:

α) Αναβάθμιση των δομών διαχείρισης της μετανάστευσης και της έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο.

β) Στήριξη των ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών που υποδέχονται έναν κύμα μεταναστών και προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από τις δυνατότητες τους, με δίκαιη κατανομή των βαρών σε επίπεδο οικονομικής βοήθειας και φιλοξενίας.

γ) Ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, καθώς και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Τζιχαντισμού.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας επανέφερε την πρόταση που είχε υποβάλει για σύγκληση διάσκεψης των ηγετών των μεσογειακών χωρών της ΕΕ, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός για την ανάδειξη του ζητήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες που επηρεάζονται πιο άμεσα από αυτό το φαινόμενο.

Ο πρωθυπουργός είχε υπογραμμίσει το επείγον της κατάστασης, τονίζοντας πως η αργοπορία κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου