Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

O Πορτογάλος Μάριο Σεντένο νέος πρόεδρος του Eurogroup

O Πορτογάλος υπουργός οικονομικών, Μάριο Σεντένο, που είχε και τη θερμή στήριξη, μεταξύ άλλων, της Ελλάδας, αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του Eurogroup για τα επόμενα 2,5 χρόνια, μετά από τρεις γύρους ψηφοφορίας

 «Mε τιμά η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του Eurogroup», δήλωσε ο Μ. Σεντένο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε λίγο μετά την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου της ψηφοφορίας που τον ανέδειξε νικητή. Ο Μ. Σεντένο επισήμανε την ανάγκη να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης στο μέλλον, να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη σύγκλιση των οικονομιών της ευρωζώνης και να οικοδομηθεί μια ευρωζώνη πιο ανθεκτική. Πρόσθεσε ότι βασικό του καθήκον είναι να διατηρήσει την ενότητα του Eurogroup και να συνεχιστεί η συζήτηση για την εμβάθυνση της ευρωζώνης, λαμβάνοντας υπόψη τα διδάγματα του πρόσφατου παρελθόντος. 

Ο Μάριο Σεντένο θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 13 Ιανουαρίου του 2018.
Τα συγχαρητήρια του απερχόμενου προέδρου αλλά του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΕΕ:
Congratulations to Mario Centeno on his election as president of . A lot of work ahead of us: , to start with completing  and setting up Capital Markets Union ; successful completion of  programme and many other tasks.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου