Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ένα άρθρο δεν αρκεί


Από τα χουντικό τρίπτυχο “πατρίς,θρησκεία, οικογένεια” έως τους δεξιούς ακτιβισμούς που ετοίμαζαν στα Εξάρχεια, η Ν.Δ. από την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη, είναι εγκλωβισμένη στην ακροδεξιά ρητορική

Δίχαζαν επί μέρες, προέβαλλαν ανιστόρητους ισχυρισμούς και κυρίως επέμεναν να ξεπλένουν ακραίες εμφυλιοπολεμικές και φασιστικές αντιλήψεις.
Η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. συνεπικουρούμενη από τα προπαγανδιστικά της φερέφωνα έδωσε εξετάσεις για άλλη μια φορά και κρίθηκε από τους πολίτες ελλιπής και επικίνδυνη.
Όταν πια αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσε να σταθεί η εξίσωση ναζισμού - κομμουνισμού ούτε στο επίπεδο των τρολς του Διαδικτύου, ο αρχηγός της Ν.Δ. έσπευσε επειγόντως να γράψει άρθρο για να απευθυνθεί κυρίως στο εσωκομματικό του ακροατήριο και ταυτόχρονα να μαζέψει ό,τι μπορούσε από τη ζημιά που έχει γίνει.
Όμως υπάρχουν δύο ενδιαφέροντα σημεία. Ο Κ. Μητσοτάκης, στο άρθρο του στην “Καθημερινή”, εμφανίζει την ακροδεξιά τακτική και ρητορική των στελεχών του ως κάτι στιγμιαίο. Το θέμα όμως του συνεδρίου στην Εσθονία μπορεί να είναι η κορωνίδα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι συνεχής η προσπάθεια ανάδειξης της ακροδεξιάς ατζέντας από το μεταναστευτικό έως τη Βενεζουέλα. Από τα χουντικό τρίπτυχο “πατρίς,θρησκεία, οικογένεια” έως τους δεξιούς ακτιβισμούς που ετοίμαζαν στα Εξάρχεια, η Ν.Δ. από την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη, είναι εγκλωβισμένη στην ακροδεξιά ρητορική.
Και δεν είναι μόνο από τα γνωστά και μη εξαιρετέα ακροδεξιά στοιχεία της Ν.Δ. Τον διχαστικό λόγο και την επιστροφή στο εμφυλιοπολεμικό κλίμα τον υποστήριξε ο ίδιος μέσα από την περίφημη συνέντευξή του, που είχε δηλώσει ότι η μήτρα της τρομοκρατίας και της βίας είναι η Αριστερά.
Ο ίδιος το έθρεψε όλο αυτό και, τώρα που έπεσε θύμα της προπαγάνδας του, θέλει να πάρει αποστάσεις αφού, όπως επισημαίνουν ακόμη και οι βασικοί αρθρογράφοι της δεξιάς παράταξης, κινδυνεύει να χαθεί “ο αέρας στα πανιά της Ν.Δ.”.
Είναι πολύ καλό που έστω και την τελευταία στιγμή άρχισε να θυμάται ότι η μεταπολιτευτική Δεξιά ως παράταξη κάποια στιγμή αποφάσισε να βάλει τέλος στον εθνικό διχασμό.
Θα τον ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο έως τέλους ή στην επόμενη στροφή θα ξαναθυμηθεί το ιστορικό σκοτάδι του παρελθόντος;

Η πρόκληση είναι μεγάλη, γιατί μεταξύ άλλων, για να μπορέσει να μείνει στον δρόμο αυτό, θα πρέπει να αποχαιρετήσει πολλά στελέχη του που αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη γραμμή.
Το κύριο άρθρο της Αυγής

πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου