Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Π. Ρήγας: Μηδέν το δημοσιονομικό κόστος της συμφωνίας (Video)


Δίνουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη για να βγει η χώρα από τις πολιτικές της ακραίας λιτότητας τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι μετά τη χθεσινή συμφωνία που είχε θετικό πρόσημο σταματάει η σεναριολογία και οι απαιτήσεις από το ΔΝΤ που ζητούσαν 4,5 δισ επιπλέον μέτρα.

Δείτε εδώ:



Η συμφωνία θα έχει μηδέν δημοσιονομικό κόστος διευκρίνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι αν για παράδειγμα ζητηθεί "μείωση του αφορολόγητου θα υπάρξει αντίστοιχη νομοθέτηση για μείωση του ΦΠΑ, ή του ΕΝΦΙΑ". Οι όποιες παρεμβάσεις αποφασιστούν θα αφορούν τα πραγματικά εισοδήματα του πολίτη με στόχο να μην επιβαρύνονται.
Αναφέρθηκε επίσης ο κ. Ρήγας στην επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ώστε "να επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά εργασίας και να ευθιγραμμιστεί η χώρα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο", ενώ όπως είπε "η συζήτηση αυτή θα γίνει τώρα".
"Δική μας επιμονή ήταν ότι έπρεπε να τεθεί το πολιτικό πλαίσιο και μετά να έρθουν οι θεσμοί, αντίθετα στη Ν.Δ. έλεγαν "κλείστε την αξιολόγηση" δηλαδή να δεχόμασταν τα επιπλέον μέτρα" συμπλήρωσε χαρακτηριστικά καταδεικνύοντας την "αφωνία" που χαρακτηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα συνεδριάζει, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ. Μπρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου