Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Π. Κουρουμπλής: Η χώρα αποκτά κουλτούρα συνεργασιών (Video)


"Η χώρα αρχίζει να αποκτά κουλτούρα συνεργασιών" τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στην απλή αναλογική και πρόσθεσε ότι αν ο ελληνικός λαός θέλει κάποιον να τον κυβερνήσει δεν θα τον σταματήσει κανείς». "Το έλλειμμα του μπόνους στον εκλογικό νόμο μπορεί να καλυφθεί από τον λαό" πρόσθεσε.

Δείτε εδώ:

Π. Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει συζήτηση για το 3% αυτή τη στιγμή


Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για κατάργηση του πλαφόν του 3% ενώ δήλωσε ότι του προκαλεί εντύπωση που τα μικρά κόμματα έχουν κλείσει τις πόρτες στη συζήτηση για την απλή αναλογική παρόλο που αποτελεί διεύρυνση της δημοκρατίας στη χώρα.

«Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν αναχαίτισαν την κρίση» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επεσήμανε πάντως ότι η Αριστερά εδώ και 40 χρόνια μιλά για την απλή αναλογική -αν και συμφώνησε ότι έχει αλλάξει το πολιτικό περιβάλλον καθώς η χώρα έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα- και κάλεσε εμμέσως το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει άποψη, αφού είχε προτείνει την απλή αναλογική με πρόταση νόμου. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι η χώρα έχει ήδη αρχίσει να αποκτά κουλτούρα συνεργασιών.

Υπογράμμισε πως έως τις 20 Ιουλίου είναι μεγάλος πολιτικός χρόνος για να βρεθούν οι τρεις ψήφοι που απαιτούνται για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 200 βουλευτών και να ισχύσει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής από τις ερχόμενες εκλογές.

Απέκλεισε την περίπτωση μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. στην Ελλάδα ενώ αντίθετα συμπλήρωσε πως μετά την ψήφιση της απλής αναλογικής δημιουργούνται δυνατότητες συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων.

Τάχθηκε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό με αυξημένες αρμοδιότητες και τόνισε πως πρέπει όλα τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους και μέσα από διάλογο ώστε να υπάρξει συμφωνία για την αναθεώρηση.

Απέρριψε τα σενάρια ότι ο πρωθυπουργός σκέπτεται τις αυξημένες αρμοδιότητες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προσβλέποντας στο πολιτικό του μέλλον, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πολύ νέος ο Τσίπρας για να σκέπτεται την Προεδρία της Δημοκρατίας».
Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι ο αριθμός των καναλιών δεν σημαίνει και πλουραλισμό απόψεων, ενώ υπογράμμισε πως μετά την εξέλιξη της διαδικασίας θα αποδειχθεί ότι ήταν έωλες οι κατηγορίες ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει δικό της σύστημα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί σε επόμενο χρόνο ο αριθμός των αδειών σε πέντε.

Δείτε εδώ:

Π. Κουρουμπλής: Θα υπάρχουν κεντρικά και περιφερειακά κανάλια






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου