Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Ευκλ. Τσακαλώτος: Υπάρχουν ερωτήματα που θα ξανασυζητηθούν, αλλά πάμε πολύ καλά - Ελπίζουμε όλοι να δουλεύουν για τη συμφωνία τόσο σκληρά όσο εμείς


Την ελπίδα «όλοι να είναι εντός του πνεύματος της συμφωνίας» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Είμαστε πιστοί στη συμφωνία των Βρυξελλών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συνεδρίασε το ΚΥΣΟΙΠ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Τσακαλώτος: Υπάρχει προσήλωση για συμφωνία


Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, στο Μέγαρο Μαξίμου

Νομίζω ότι συνεχίζουμε όπως αρχίσαμε. Είμαστε πιστοί στη συμφωνία των Βρυξελλών, που όπως ξέρετε μας κούρασε αρκετές ώρες. Από αυτή τη συμφωνία εμείς δεν πάμε πίσω. Συζητάμε με τους θεσμούς και η διαπραγμάτευση πάει αρκετά καλά. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν ερωτήματα και ζητήματα που θέλουν να συζητηθούν ξανά και ξανά. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε συμφωνία.

Δημοσιογράφος: Θα έχουμε συμφωνία μέχρι αύριο το πρωί;

Δεν το ξέρω αν θα είναι αύριο το πρωί, αλλά το σύντομα, είναι σύντομα.

Δημοσιογράφος: Στα τέλη της εβδομάδας δηλαδή ψηφισμένη από το Κοινοβούλιο;

Θα το δούμε αυτό, όπως και τη διαδικασία. Εγώ κοιτάζω άλλα πράγματα, τη διαπραγμάτευση. Πώς θα πάει μετά στη Βουλή και με ποια διαδικασία θα το δούμε.

Δημοσιογράφος: Για τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις από Γερμανία…

Ένα σχόλιο έχω: Εμείς έχουμε στοχοπροσήλωση, που έλεγαν και οι παλιοί Αριστεροί, τη συμφωνία. Και ελπίζουμε όλοι να συμμερίζονται αυτό το στόχο και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε και εμείς.

Δημοσιογράφος: Για τους Γερμανούς που λένε για συμφωνία –γέφυρα;

Ελπίζω όλοι να είναι εντός του πνεύματος που ήταν η συμφωνία της 12ης Ιουλίου και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε εμείς για να έχουμε αυτή τη συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου