Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Δ. Βίτσας: Για την κακή οικονομία φταίει το τρίγωνο της διαπλοκής και το Μνημόνιο, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ


«Όταν ένας πρωθυπουργός κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονομεύει τη χώρα επιδιώκει την πόλωση, για να ξεφύγει από τα πραγματικά προβλήματα.» δήλωσε το πρωί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά.

«Η οικονομία είναι για την κοινωνία και στην κοινωνία υπάρχει μεγάλη δυστυχία» δήλωσε ο Δ. Βίτσας διευκρινίζοντας ότι όταν λέει η Ν.Δ. ότι οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν μέχρι κεραίας το σίγουρο είναι ότι πρέπει να περιμένουμε την συνέχιση της ίδιας, ακριβώς πολιτικής.

«Η κατάσταση η κακή της οικονομίας οφείλεται στην πολιτική που έχει ακολουθηθεί της εσωτερικής υποτίμησης και της λιτότητας» τόνισε ο Δ. Βίτσας αποδίδοντας τις ευθύνες εκεί που πραγματικά είναι σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που υπάρχει στη χώρα, «ένα εσωτερικό τρίγωνο της αμαρτίας, του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, της μιντιοκρατίας και της τραπεζοκρατίας, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων».

Ξαφνικά η συζήτηση για τη διαπλοκή στη χώρα θέλει να την παρουσιάσει η κυβέρνηση ως «εξωπραγματική» ενώ ο ίδιος ο κ. Σαμαράς σε ομιλία του αμέσως μετά τις ευρωεκλογές είχε αναφερθεί στην πολιτική πίεση που δέχονται οι βουλευτές, είχε επικαλεστεί το ιδιωτικό πολιτικό συμφέρον ως κριτήριο για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας.

Επιπλέον ρώτησε ο Δ. Βίτσας «δεν υπάρχουν πολιτικοί που είναι στην φυλακή; Υπάρχουν βίντεο τη στιγμή που πολιτευτές έπαιρναν τη μίζα;» επικαλούμενος μάλιστα τις τροπολογίες που έχουν περάσει τα χρόνια του Μνημονίου ευνοώντας συγκεκριμένα συμφέροντα και είναι καταγεγραμμένες στη Μαύρη Βίβλο, που είχε εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δια ταύτα, ο Δ. Βίτσας επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που βέβαια κανείς από τους παριστάμενους στο πάνελ δεν ήθελε καν να ακούσει, ή να ακουστεί αλλά ο γραμματέας του πρόλαβε να πει ότι «όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ άμεσα θα κάνει δύο πράγματα: α) το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, β) επιθετική αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και συγχρόνως ρύθμιση του χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου