Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Π. Σκουρλέτης: Προτεραιότητα η αντιστοίχηση της λαϊκής βούλησης στο κοινοβούλιο, μετά οι πολιτικές συναινέσεις




«Προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αντιστοίχιση της λαϊκής βούλησης με το κοινοβούλιο. Η συζήτηση γύρω από το πρόσωπο του προέδρου της δημοκρατίας δεν βοηθάει και ο κ. Κουβέλης και οι 300 πρέπει να σκεφτούν καλά, αν θα δώσουν πράσινο φως σε μια πολιτική που ισοπέδωσε την κοινωνία και που θέλει να γίνει καθεστώς» δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης για την συζήτηση που έχει ξεκινήσει από τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο για το θέμα της πρότασης του Φ. Κουβέλη, για τη θέση του προέδρου της δημοκρατίας από την κυβερνητική παράταξη.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι μετά τις πρόσφατες εκλογές υπάρχει αλλαγή συσχετισμών, οπότε αφού εκφραστεί η λαϊκή βούληση θα δημιουργηθούν και οι αντίστοιχες πολιτικές συναινέσεις για το πρόσωπο του προέδρου της δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια συναινέσεων στο πρόσωπο του προέδρου, αλλά μετά τις εκλογές.


Αναφέρθηκε στο πολιτικό πλαίσιο που επιχειρείται να γίνει αυτή η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι. «Η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό υποσχόμενη διαπραγμάτευση του μνημονίου προεκλογικά για να εφαρμόσει τελικά σκληρότερο μνημόνιο. Έχουμε ένα κοινοβούλιο που δεν αντιστοιχείτε στους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς. Ευρύτερες συναινέσεις αλλά από ποιο κοινοβούλιο; Η υπόθεση του προέδρου της δημοκρατίας πρέπει να είναι υπόθεση ενός αναβαπτισμένου στη λαϊκή βούληση κοινοβουλίου». Ενδεχομένως να πούμε προεκλογικά ποιο πρόσωπο θα προτείνουμε για πρόεδρο της δημοκρατίας, αλλά η εκλογή θα γίνει από ανανεωμένη βουλή.

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρ. Παπαμιμίκος απέφυγε να τοποθετηθεί για το θέμα, ενώ ο Σπ. Λυκούδης είπε ότι η επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ είναι «να δούμε το θέμα στην ώρα του και ότι ο ίδιος θα επιθυμούσε να δει τον Φ. Κουβέλη, πρόεδρο της δημοκρατίας, αν δημιουργηθούν οι αντίστοιχες πολιτικές συναινέσεις.

Στο ρ/δ Κόκκινο ο Γ. Πανούσης δήλωσε ότι «διαφωνεί ριζικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Κουβέλη». «Θα δημιουργήσει τραγελαφικά γεγονότα, καθώς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση που εκλεγεί θα κληθεί να υπογράψει νομοσχέδια που αντιπολιτεύεται το κόμμα του».

Συμβάλλει στην αξιοπιστία της κυβέρνησης ο Καρατζαφέρης;


«Με σύμμαχο τον Καρατζαφέρη ανεβαίνει η αξιοπιστία και της Ν.Δ. και του πολιτικού συστήματος;» ρώτησε ο Π. Σκουρλέτης τον Ανδρ. Παπαμιμίκο.

Ο γραμματέας της Ν.Δ. σε μια προσπάθεια αιτιολόγησης της περίφημης «αμφίδρομης διεύρυνσης» της κυβερνητικής παράταξης με τις ανοικτές προσκλήσεις προς την ακροδεξιά επεχείρησε τη συνήθη αντιστροφή της πραγματικότητας κάτι όμως που δεν έμεινε αναπάντητο καθώς ο Π. Σκουρλέτης δεν άφησε κανένα περιθώριο λάσπης εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μιλάτε εσείς που είσαστε στο κόμμα του Μπαλτάκου, κατ' εντολή του Σαμαρά; Εσείς που βλέπατε τα στελέχη σας συμμάχους πολιτικούς στη Χ.Α.; Εσείς που μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα αφήσατε ατιμώρητη την εγκληματική δράση της; Βοά ο τόπος. Λίγη πολιτική τσίπα χρειάζεται.» Υπέδειξε μάλιστα στον κ. Παπαμιμικό να μην πολιτεύεται με τόση μικρότητα. Όταν μάλιστα αυτός προσπάθησε να μας μεταφέρει την «μαγική εικόνα» ότι το Μνημόνιο τελείωσε, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θα καταργήσετε τους εφαρμοστικούς νόμους; Θα επαναφέρετε τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις, το ασφαλιστικό; Αυτό σημαίνει ότι τελείωσε το Μνημόνιο». «Ένα κουμπάκι είχατε της κοινωνικής καταστροφής και το πατήσατε» συμπλήρωσε στο σχόλιο του γραμματέα της Ν.Δ. για μαγικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για δήθεν άνοιγμα προς την δεξιά που επιχειρείται να καταλογισθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Σκουρλέτης επεσήμανε τη σημαντική τομή που επέφερε στην παράταξη της Ν.Δ. η εκλογή του Αντ. Σαμαρά στην ηγεσία της, η οποία σήμανε και την ακροδεξιά στροφή και ρητορική της δεξιάς παράταξης. «Εξέφρασε δηλαδή το δεξιό κομμάτι της Ν.Δ., της ΠΟΛ.ΑΝ και κάτι ακόμα δεξιότερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου