Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε να σκέφτεστε ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ





    Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις, ακόμα και του ΠΑΣΟΚ, με αρκετά 24ωρα καθυστέρηση ο Γ.Βρούτσης διέψευσε χθες με έντονο τρόπο τα δημοσιεύματα για επιχείρηση "ξαφνικού θανάτου" του ΟΑΕΔ και εκχώρηση των προγραμμάτων και των κοινοτικών κονδυλίων σε ιδιώτες.

    Σε χθεσινό της πρωτοσέλιδο η "Εφ.Συν." ανέφερε ότι βάσει σχεδίου του υπουργείου Εργασίας προωθείται η διχοτόμηση των δραστηριοτήτων του ΟΑΕΔ με την επιδοματική πολιτική να περνάει στο ΙΚΑ και τις πολιτικές απασχόλησης (προγράμματα κ.λπ.) μαζί με την κοινοτική ενίσχυση στους ιδιώτες. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 300 δισ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν σε διάστημα τριών ετών στα κράτη - μέλη της Ε.Ε.

    Για "κατασκευασμένο σχέδιο παραπληροφόρησης", που μπορεί να χαρακτηριστεί "μόνο ως προϊόν δημοσιογραφικής αφέλειας ή σκόπιμου αποπροσανατολισμού" μίλησε χθες ο Γ. Βρούτσης.

    Είχε προηγηθεί από την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διέψευδε "δημοσίευμα" (αρχικά γερμανικού και στη συνέχεια ελληνικών ΜΜΕ) αναφέροντας ότι "είναι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προστασία των ανέργων αποτελεί αρμοδιότητα και υποχρέωση του κράτους". Την ίδια ανακοίνωση εξέδωσε χθες, σημειώνοντας ότι αφορά και το πρωτοσέλιδο της "Εφ.Συν.".

    "Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα τέτοιο πολιτικό, αντικοινωνικό και αντεργατικό έγκλημα διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, και μάλιστα σε μια περίοδο που, λόγω των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών της, έχει εκτινάξει την ανεργία σε ουράνια ύψη" σημειώσε ο Δ. Στρατούλης, ο οποίος τονίζει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ, με στόχο να μετατραπεί σε έναν πραγματικά δημόσιο, ενιαίο, παραγωγικό, αποτελεσματικό και τριμερώς χρηματοδοτούμενο (όχι μόνο από εργαζόμενους και εργοδότες, αλλά και από το κράτος) σύγχρονο οργανισμό ως το βασικό εργαλείο για τον επανασχεδιασμό και την προώθηση πολιτικών αντιμετώπισης της ανεργίας με στήριξη και αύξηση της πλήρους και σταθερής εργασίας, στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα αντικαταστήσει "τα καταστροφικά και ανθρωποκτόνα Μνημόνια".

    Την κατηγορηματική της αντίθεση με την πώληση του ΟΑΕΔ εξέφρασε η ΔΗΜ.ΑΡ. "Θα παραδώσουν τους ανέργους σε γραφεία δουλεμπόρων" σχολίασαν οι ΑΝ.ΕΛ.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου