Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σταϊκούρα: Εξοργιστικά τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης





Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα για την αποτυχία της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης αλλά και για την προαναγγελία επέκτασης της «έκτακτης εισφοράς» ως και το 2015


Οι λεκτικές διαπιστώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για την «αποτυχία» του μέτρου της εναρμόνισης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, δεν έχουν καμία αξία για τα χιλιάδες νοικοκυριά που βιώνουν στην καθημερινότητά τους τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.

Όταν μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας προαναγγέλλει την επέκταση της κατά τα άλλα «έκτακτης» εισφοράς και για το 2015, τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης είναι ακόμα πιο εξοργιστικά για τους πολίτες που υποφέρουν εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Η δήλωση Σταϊκούρα

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ δήλωσε ξεκάθαρα πως απέτυχε η εναρμόνιση του ειδικού φόρου θέρμανσης και κίνησης:

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε στη Realnews πως η εναρμόνιση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης(ΕΦΚ) θέρμανσης και κίνησης «δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Απέτυχε». Ο αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε πως θα πρέπει να τροποποιηθούν άμεσα πολιτικές που είναι οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες. «Η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν, δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας», υπογράμμισε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου