Στο άγχος τους να αντιπολιτευτούν ή να εκδικηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ, που απέσπασε μεγάλο τμήμα της εκλογικής τους επιρροής, η Ν.Δ. και οι διάσπαρτες δυνάμεις που παραμένουν στη λεγόμενη "Κεντροαριστερά" επιδίδονται σε ένα καταστροφικό παιχνίδι
Όπως ήταν φανερό ότι τους μήνες της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση και των ρυθμίσεων για τη βιωσιμότητα του χρέους, οικονομία και κοινωνία είχαν «παγώσει» εν αναμονή των εξελίξεων, άλλο τόσο φανερό είναι ότι μετά το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων, η μηχανή έχει πάρει μπροστά και τα γρανάζια τέθηκαν σε κίνηση. Κρίσιμοι δείκτες, όπως αυτοί για την ανεργία, την απασχόληση και τη βιομηχανική παραγωγή, καθώς επίσης και οι ανακοινώσεις για τις επενδυτικές κινήσεις εγχώριων και διεθνών οικονομικών παικτών μαρτυρούν του λόγου το αληθές.
Το αν οι ενδείξεις, οι κινήσεις και εν γένει το κλίμα που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα υποκρύπτουν τη δυναμική για οριστική λύση στο ελληνικό δράμα δεν μπορεί να προεξοφληθεί μετά βεβαιότητας τώρα. Το τι θα συμβεί, θα κριθεί στο τέλος του τρέχοντος δημοσιονομικού προγράμματος, σε έναν χρόνο περίπου. Η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια και τη διεθνή επιτροπεία, η αποφυγή ενός νέου καταναγκαστικού δανεισμού που συνοδεύεται από αντίστοιχους όρους δεν είναι στόχος της παρούσας κυβέρνησης, αποτελεί «εθνικό στόχο» από το 2010 και θα έπρεπε να ενδιαφέρει εμπράκτως, να συνεγείρει όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Και όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Στο άγχος τους να αντιπολιτευτούν ή να εκδικηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ, που απέσπασε μεγάλο τμήμα της εκλογικής τους επιρροής, η Ν.Δ. και οι διάσπαρτες δυνάμεις που παραμένουν στη λεγόμενη «Κεντροαριστερά» επιδίδονται σε ένα καταστροφικό παιχνίδι, που αποβαίνει εις βάρος όλων και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται να πιστεύουν ότι η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταφραστεί αυτομάτως σε δική τους επιτυχία, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι τυχόν αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μη έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια, ισοδυναμεί απλώς με παράταση του φαύλου κύκλου και της κρίσης, στον πυρήνα της οποίας βρίσκονται οι δυνάμεις των δύο χωρών, της Δεξιάς και του Κέντρου.
Η εύκολη απάντηση «μα, προφανώς και συμφωνούμε με την έξοδο από τα Μνημόνια» είναι ψευδής, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τη στάση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο αίσιας έκβασης της διαπραγμάτευσης ή επιτυχούς κατάληξης της προσπάθειας για έξοδο στις αγορές. Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξει κανείς το πρωί τους τίτλους των φιλικών τους εφημερίδων στο περίπτερο...
Το κύριο άρθρο της Αυγής
πηγή: Αυγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου