Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Π. Σκουρλέτης: Αποφασιστικό το χτύπημα στη μαύρη εργασία από την κυβέρνηση - Καμία μείωση σε συντάξεις (βίντεο)


Η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές τις επόμενες ημέρες καθώς υπάρχει η καταληκτική ημερομηνία της 5ης Ιουνίου για την πληρωμή δόσης προς το ΔΝΤ, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.


Αποφασιστικό το χτύπημα στη μαύρη εργασία από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη αυτούς τους πρώτους τρεις μήνες σημειώθηκε "το υψηλότερο ποσοστό πλήρους απασχόλησης των τελευταίων χρόνων και το θετικότερο ισοζύγιο εισροών, εκροών στην απασχόληση, όπως καταγράφεται με βάση τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ".


Δείτε εδώ:

Σκουρλέτης: Χτύπημα της κυβέρνησης κατά της μαύρης εργασίας


Σκουρλέτης: Δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος


Η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε το έργο της και επειδή ο «φόβος φυλάει τα έρμα» άνθρωποι που δούλευαν σε καθεστώς μαύρης εργασίας ξαφνικά εμφανίστηκαν ως εργαζόμενοι. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης, παρά τις δυσκολίες και την αφαίμαξη της Επιθεώρησης Εργασίας, από το ανθρώπινο δυναμικό κατά την προηγούμενη μνημονιακή διακυβέρνηση.

«Καμία εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» δήλωσε ο υπ. Εργασίας Π. Σκουρλέτης και δεσμεύτηκε για την οριστική κατάργησή της ως τον Σεπτέμβριο. «Το αναστέλλουμε επ' αόριστον την εφαρμογή έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την κατάργηση» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 διαβεβαιώνοντας ότι «το αποτέλεσμα της κατάργησης και της αναστολής είναι το ίδιο» είπε αναφερόμενος στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, για την οποία τόνισε ότι δεν θα εφαρμοστεί και δεσμεύτηκε ότι θα καταργηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Έχουμε πολιτική ανοιχτών θυρών στο υπουργείο Εργασίας και έχουμε συνδιαλλαγή με πολλούς φορείς και σωματεία» τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας ότι η διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας έχει ολοκληρωθεί. Η άρνηση των τεχνικών κλιμακίων είναι καθαρά στη βάση μιας ιδεοληψίας και φιλελεύθερου δογματισμού. Θέλουν να ταπεινώσουν την κυβέρνηση που μιλάει εκ μέρους του κόσμου της εργασίας. Δεν θα ταπεινωθούμε.» συμπληρώνοντας με έμφαση «Προσωπικά και συλλογικά δεν θα δεχτούμε αυτή την ταπείνωση».

Θετικό το νέο μέτρο για το ΦΠΑ

Θετικό το νέο μέτρο για το ΦΠΑ σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Π. Σκουρλέτη για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή. Δηλαδή θα μπορούν να ελέγχονται συναλλαγές που τώρα είναι ανεξέλεγκτες, φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα της μισθοδοσίας.

«Ο έμμεσος φόρος, ο ΦΠΑ είναι άδικος φόρος, ούτως ή άλλως» θα μπορούσε όμως τελικά να λειτουργήσει «ελαφρυντικά για μεγάλο μέρος συμπολιτών μας» ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι γνωστές οι τελικές ρυθμίσεις του νόμου. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τις μικρές συναλλαγές της καθημερινότητας.

Ο Π. Σκουρλέτης, όπως και ο Γ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσαν ότι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ παραμένει πρόθεση της κυβέρνησης η οποία θα υλοποιηθεί αρχής γενομένης από την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης παραμένει

Σε ερώτηση για τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και κατά πόσο θα εφαρμοστούν ο Πάνος Σκουρλέτης ευθέως απάντησε ότι «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης παραμένει». Ανασταλτικό ρόλο όμως παίζει η διαπραγμάτευση που για πρώτη φορά συμβαίνει και με βάση αυτήν δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Όπως υποστήριξε «αυτό που θέλουμε να κάνουμε τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης, θα πρέπει να το απλώσουμε σε βάθος τεσσάρων ετών».

«Ο κόσμος είναι διατεθειμένος να δείξει αντοχές και ανοχή αρκεί να καταλάβει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε έναν άλλο δρόμο γιατί αν συνεχίσουμε τον δρόμο των προηγουμένων είναι δεδομένο ότι έχουμε αποτύχει.»

Δείτε εδώ:


https://www.youtube.com/watch?v=uWrzmz_We9Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου