Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Νέα Δημοκρατία: Η λίστα της «αριστείας»


Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη του πρώην νομάρχη και δήμαρχου Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη, ενός ακόμα «άριστου» της Νέας Δημοκρατίας, για υπόθεση διασπάθισης κονδυλίων του δημοσίου, έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα των περιστατικών διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη


Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, ο Δ. Κουπτσίδης, πρώην «γαλάζιος» νομάρχης και δήμαρχος Γρεβενών, παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας για τις απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008. Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, ο Δ. Κουπτσίδης ασκούσε τα καθήκοντα του Νομάρχη Γρεβενών, έχοντας εκλεγεί με τη στήριξη της ΝΔ. Πρόκειται για το έργο της μελέτης και της κατασκευής Βιομηχανικής επιχειρηματικής περιοχής (ΒΕΠΕ) Γρεβενών, το οποίο, όπως απέδειξε ο έλεγχος που διενήργησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο, σύμφωνα με το βούλευμα, ανέρχεται στα 41.000 ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή αφήνει έκθετη τη ΝΔ και τον ίδιο τον πρόεδρο της Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος επέμενε να τηρεί σιγή ιχθύος και για αυτό το ζήτημα, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για παροχή εξηγήσεων.
Άλλωστε, την ίδια στάση τηρεί το Μοσχάτο για τις περισσότερες περιπτώσεις καραμπινάτης... αριστείας, στις οποίες περιλαμβάνονται υποθέσεις διαφθοράς, «τακτοποιήσεων» ημετέρων, πλαστοπροσωπίες, πλαστογραφίες, καταδίκες σε δικαστήρια. 
Ενδεικτικά, χωρίς να αποκλείουμε η λίστα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, υπενθυμίζουμε:
- Την πολύ πρόσφατη καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε η Δικαιοσύνη για τον πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και υποψήφιο βουλευτή Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο ΔακήΣυγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης  καταδίκασε τον Γ. Δακή σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και ισόχρονη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, καθώς έκρινε παράνομη την τοποθέτηση τεσσάρων υπαλλήλων της Περιφέρειας σε θέση προϊσταμένου, η οποία συνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Περιφερειάρχης.
- Την (επίσης πολύ πρόσφατη) διαγραφή, κατόπιν εορτής, διαγραφή του Βασίλη Πολυμερόπουλου από τη ΝΔ. Ο εν λόγω συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και πλεόν πρώην μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπως είχε προκύψει και από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) κατέθεσε το 2006 στο Δήμο Αθηναίων πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων Μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και όχι Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών επιπέδου master. 
- «Η καταδικαστική απόφαση ενός ακόμα προβεβλημένου στελέχους της ΝΔ, δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη του πρώην Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γ. Δακή, για υπόθεση που αφορά τη δημόσια διοίκηση, καθιστά σαφές πως η ΝΔ αποτελεί διαχρονικά εστία διαφθοράς», σημειώνε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε αντιδράσει έντονα όταν η «Αυγή» είχε αποκαλύψει το συγκεκριμένο σκάνδαλο.
 - Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε εκτιμήσει δεόντως και τα προσόντα, ενός άλλου «γαλάζιου συνδικαλιστή, του Βασίλη Σπανάκη, ο οποίος είχε επιχειρήσει να νοθεύσει τις εκλογές στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ τον Δεκέμβριο του 2016, και ανταμείφθηκε, στις αρχές του τρέχοντος έτους, με τη θέση του υπεύθυνου κομματικών οργανώσεων.
Απ' ότι φαίνεται, κανένας άριστος δεν χάνεται στη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου