Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ελεύθερος αφέθηκε ο Βαξεβάνης - «Η μήνυση της συζύγου Στουρνάρα βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυση της συζύγου Στουρνάρα με αφορμή το σημοσίευμα της Documento: «Οικογένεια Στουρνάρα: Ο μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες».


ΕΣΗΕΑ: Τροχοπέδη στη δημοσιογραφική έρευνα το αυτόφωρο


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο δημοσιογράφοι, Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος, μετά την κατάθεσή τους στον εισαγγελέα, Δημήτριο Γκύζη, που ακολούθησε τη μήνυση σε βάρος τους από τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

Οι δημοσιογράφοι, Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος,παραδόθηκαν μετά τη μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, για το δημοσίευμα του Documento με τίτλο «Οικογένεια Στουρνάρα: Ο μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες».

Η Λίνα Νικολοπούλου χαρακτηρίζει απολύτως ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα ότι το δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή της και πως θέλει να την εξοντώσει οικονομικά.

O δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης παρουσιάστηκε αυτοβούλως το μεσημέρι τςη Δευτέρας στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας όπου και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρο

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα της μηνύτριας, Λίνας Νικολοπούλου, για ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento” Κώστα Βαξεβάνη

Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας.

Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου