Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας θα ανακοινώσει σήμερα από τη Νίσυρο ο πρωθυπουργός


Ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εξαγγείλει από το νησί των Δωδεκανήσων μέτρα ανακούφισης στο πλαίσιο της νησιωτικής πολιτικής της κυβέρνησης

O Αλέξης Τσίπρας, όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σήμερα, Τρίτη 13/12 στη Νίσυρο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για την κυβερνητική πολιτική στα νησιά.

Συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Νίσυρο θα αναφερθεί εκτενέστερα στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου.


Ακόμα ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Η ρήτρα νησιωτικότητας αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και θα αφορά στην συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας της Ελλάδος, από την οποία απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις του κράτους προς τους κατοίκους των νησιών.

Επιπλέον θα παραθέσει τη δέσμη μέτρων που η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει για τους κατοίκους των νησιών.


Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νίσυρο εξέφρασε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος του νησιού Χριστοφής Κορωναίος, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου επισκέπτεται το νησί πρωθυπουργός, γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία. «Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την πρόσκληση που του απηύθυνα να επισκεφτεί το νησί πριν από δύο μήνες», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κορωναίος, κάνοντας γνωστό ότι το δημοτικό συμβούλιο Νισύρου, σε έκτακτη συνεδρίαση του την Κυριακή, αποφάσισε να ανακηρύξει το πρωθυπουργό επίτιμο δημότη Νισύρου, πράγμα που θα γίνει σήμερα σε ειδική τελετή.

Το πρωί της Τετάρτης, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός θα εργαστεί από το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου και θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα, ο Αλ. Τσίπρας, θα έχει διεθνείς επαφές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο επ' ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου και του συνεδρίου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου