Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Γ. Κατρούγκαλος: Καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί - ρυθμίσεις στις αναπηρικές τέλος 2016 (Video)


«Καμία κύρια σύνταξη δεν πρόκειται να μειωθεί, σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Ανακριβές ότι θα υπάρξουν μειώσεις στις νέες συντάξεις» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλοςαναφερόμενος στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τόνισε μάλιστα ότι «μέχρι να έρθει η ανάπτυξη, εγγυόμαστε τις συντάξεις στο επίπεδο που είναι».


Δείτε εδώ:


Κατρούγκαλος: Προστατεύουμε τους αδύναμους, δεν μειώνονται κύριες συντάξεις


«Προστατεύουμε τους μικρούς και τους αδύναμους» τους συνταξιούχους από τα 1.000 ευρώ και κάτω. Θα τα πάρουμε από αυτούς που έχουν γραβάτα και μαντηλάκι σαν και μένα. Μέχρι πρότινος πλήρωναν μόνο οι μισθωτοί, τα συνήθη υποζύγια. Από εδώ και πέρα ο κανόνας θα είναι ίδιος για όλους 20% του εισοδήματός τους θα δίνουν.

«Δεν θα πάρουμε από «το μαντηλάκι» 25% παραπάνω από τους άλλους. Όλοι τα ίδια θα δίνουν». «Όταν είμαστε κατά το ¼ πιο φτωχή σαν χώρα από το 2010 θα πρέπει να προστατέψουμε και τη συνταξιοδοτική δαπάνη, αλλιώς θα είναι σα να τρώμε τις σάρκες των παιδιών μας». Υποστήριξε μάλιστα ότι: είχαμε τέτοια ελλείμματα, που και να μην υπήρχαν το ΔΝΤ και οι δανειστές» έπρεπε να ρυθμίσουμε το συνταξιοδοτικό σύστημα. Κάλεσε τέλος όσους αμφισβητούν τα νούμερα που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο να το αποδείξουν «τα νούμερα δεν αμφισβητούνται ως προς το τελικό αποτέλεσμα».

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει κάποιου είδους ευνοϊκή μεταχείριση για αιρετούς βουλευτές ή δημάρχους και ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε σαφές αυτό που λέει το νομοσχέδιο καθώς όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις πηγαίνουν σε έναν ενιαίο φορέα.

Στο παρελθόν υπήρχαν συντάξεις για τις οποίες δεν πληρώνονταν εισφορές, αυτές ήταν εντελώς εκτός του πεδίου του νέου νόμου και παραμένουν ως ήταν. Γιατί δεν δίνονται πλέον τέτοιες συντάξεις. «Από το 2012 δεν θα υπάρχουν βουλευτικές συντάξεις».

Νέες ρυθμίσεις για τις αναπηρικές συντάξεις στο τέλος του 2016

«Βασική μου δέσμευση ήταν ότι όλοι θα έχουν ίση μεταχείριση» εξήγησε προσθέτοντας ότι «παραλάβαμε ένα διαλυμένο και μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα σύστημα με ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη. Μπορώ να εξασφαλίσω την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη για το μέλλον».

«Η προσωπική διαφορά εξασφαλίζεται παγίως» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος τονίζοντας ότι «νέες και παλιές θα εξομοιωθούν από το 2018 που θα υπάρξουν αυξήσεις» και θα εξισορροπηθούν οι παλαιές και οι νέες συντάξεις.

«Μόλις ανακοινωθούν (τα στοιχεία της Eurostat) θα δούμε αν έχει δίκιο ο ΔΝΤ ή εμείς. Το ΔΝΤ δεν αμφισβητεί μόνο αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον, αλλά και αυτά που έχουμε κάνει» είπε ενώ υποστήριξε ότι «ελλείμματα θα υπάρχουν και στο άμεσο μέλλον γιατί έχουμε μεγάλη ανεργία».

Τέλος αναφορικά με τις αναπηρικές συντάξεις δήλωσε ότι «ο νόμος περιλαμβάνει τις προβλέψεις του 2010. Επειδή δεν ήταν δίκαιες οι ρυθμίσεις, γιατί ίσχυαν άλλα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα συνταχθεί νέα πρόταση από μια επιτροπή που θα συμμετέχουν και τα ΑμεΑ. Μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουμε τις νέες ρυθμίσεις για την αναπηρία, μέχρι τότε λέμε ότι ισχύει αυτό που παραλάβαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου