Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Π. Λαφαζάνης: Μήνυμα ενός ηττημένου πρωθυπουργού


Επρόκειτο για ένα «μήνυμα ενός ηττημένου πρωθυπουργού, για έναν μονόλογο-ναυάγιο, όπου προεξόφλησε την ήττα του και την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και έβλεπε ήδη την ημερομηνία των εκλογών» τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το διάγγελμα Σαμαρά», όπως χαρακτήρισε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού ο κ. Λαφαζάνης, «δείχνει και την διακοσμητική θέση της ΝΕΡΙΤ, ως κυβερνητικό φερέφωνο και όχι ως δημόσια τηλεόραση που θέλει να υπηρετήσει τη δημοσιογραφία», επεσήμανε.

Υπογράμμισε επίσης πως ο πρωθυπουργός κατέφυγε σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα κινδυνολογίας κατά των εκλογών, «λες και οι εκλογές είναι προσφυγή στη μαφία και όχι προσφυγή στον ελληνικό λαό για να αποφασίσει τη μοίρα του», τονίζοντας πως αυτό το παραλήρημα «ελάχιστα απέχει από μια αντίληψη ολοκληρωτισμού και μιας άλλης αντίληψης περί ιδιοκτησίας του τόπου».

«Δεν υπήρχε ούτε ένα ίχνος αυτοκριτικής στην ομιλία του, αλλά αντίθετα, διαπνεόταν από αλαζονεία και άκρατη υπεροψία» επεσήμανε, καθώς μιλούσε «σαν να μην είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα».

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο ακόμη για την «αφόρητη κινδυνολογία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» όπου για πρώτη φορά «κυβέρνηση μιλάει τόσο απαξιωτικά και περιφρονητικά αλλά και κινδυνολογικά και τρομοκρατικά για την αξιωματική αντιπολίτευση», όπως τόνισε.

Τέλος, επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός «έκανε την παρέμβασή του για την επόμενη μέρα των εκλογών και όχι για την προεκλογική περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου